sunnuntai, 21 lokakuu 2007 13:12

RoPS mureni Hämeenlinnassa

Jalkapallon Ykköstä hallinnut Rovaniemen Palloseura hukkasi saumansa suoraan liiganousuun runkosarjan viimeisessä ottelussa Hämeenlinnan Kaurialan kentällä. Kolmentoista ottelun tappiottoman putken pelannut FC Hämeenlinna murjoi RoPSin saumat suohon 3-2 (2-1) voitollaan.

Klikkaa!

Tulos tiesi sitä, että RoPSin kausi jatkuu liigakarsinnalla, sillä Kuopion Palloseuran livahti suoraan liigaan leveällä kotivoitollaan. RoPSin ja KuPSin erotti lopulta yksi piste. Liigakarsinnan osalta varmaa on vain se, että edessä on kaksiosainen ottelusarja. Vastustaja ja pelipäivät ratkeavat myöhemmin.

Lauantain ottelu oli RoPSille todella musta, sillä tappion ohella joukkue menetti peräti kolme avainmiestään pelikieltoon. Ensimmäisestä liigakarsintapelistä ovat pois kahdella varoituksella ulos ajettu toppari Stephen Kunda sekä varoitustilinsä täyttäneet joukkueen maalitykki Nchimunya Mweetwa sekä Dejan Godar.

- Meillä oli alla 18 tappiotonta peliä, joten tämä tappio tuli huonoimpaan mahdolliseen paikkaan. Onneksi tämä on vain jalkapalloa. Onnittelut KuPSille noususta. He selvittivät monta peliä voitoksi yliajalla, kun me pääasiassa menetimme niinä hetkinä pisteitä, summasi RoPSin valmentaja Kari Virtanen

Virtasen mukaan juuri lauantain kaltaiset pelit ovat monelle kokemattomalle pelaajalle kovia paikkoja.

- En tiedä, kuinka paljon pelaajien jalat tänään tutisivat, mutta paineen alla pelaaminen ei ollut nyt meidän juttu, tunnusti Virtanen.

RoPSin puolustuspeli petti

RoPS sai Hämeenlinnasta juuri sitä mitä ansaitsi. Joukkue oli avausjakson ensimmäistä 10 minuuttia lukuunottamatta yllättävän haavoittuva ja saamaton. Kotijoukkue hyökkäsi kuin hurmiossa ja ottelu olisi voinut ratketa jo ensimmäisen 45 minuutin aikana.

RoPS kompastui yllättävää kyllä pitkin kautta hyvin pelanneeseen puolustukseen. Se oli Hämeenlinnan käsittelyssä kuin reikäjuustoa.

- Meillä petti nyt alakerta. Puolustuksessa ei ollut minkäänlaista varmistusta ja arviointivirheitä tuli jatkuvasti, totesi Virtanen.

Stephen Gundalla  synkin iltapäivä

Synkin iltapäivä oli lopulta toppari Stephden Kundalla, jonka piikkiin meni osin kaksi ensimmäistä maalia. Lopullisesti päivä oli pilalla 72. minuutilla, kun Kunda hankki taklauksellaan toisen varoituksen. Ulosajo oli puolustusta kesän hienosti johtaneen pelaajan ensimmäinen.

Kunda olisi voinut saada suoran punaisen jo 9 minuutin kohdalla pelattuaan palloa kädellään alimpana miehenä. Epävarmasti puhallellut Tommi Grönman säästi Kundan antamalla vain keltaisen kortin.

Seuranneesta vapaapotkusta kotijoukkue siirtyi 1-0 johtoon, kun Pekka Sihvolan laukaus upposi 18 metristä tolppaan hipoen verkkoon.

Kundan toinen musta hetki tuli jakson viimeisellä minuutilla, kun hyökkääjä Olli Lehtimäen laukaus painui Kundan jalan kautta etukulmasta sisään, 2-1. Kalle Rönkkö oli tilanteessa voimaton.

Mweetwa täräytti kaksi maalia

Klikkaa!RoPS ehti tasoittaa puolen tunnin kohdalla vaparin jälkitilanteesta. Zeddy Saileti pudotti pallon toiseen aaltoon, mistä Nchimunya Mweetwa laukoi komeasti takanurkkaan kauden 16. osumansa.

Virtanen vaihtoi toiselle jaksolla Toni Vihervän tilalle Janne Turpeenniemen ja Antti Peuran tilalle Juuso Majavan. Vaihdot toivatkin virtaa ja RoPS nousi tasoihin reilun tunnin kohdalla. Mweetwa pyöritti seisoskelleen kotijoukkueen puolustuksen solmuun maalivahti Juha Soukialaan myöten ja sijoitti varmasti 2-2. Maali oli sambialaisen 17:s, millä hän sijoittui Ykkösen maalipörssin kakkoseksi.

Voittomaalin haku tyssäsi viime kädessä Kundan ulosajoon ja Hämeenlinnan 3-2 -maali yliajalla oli enää kosmetiikkaa. Nopean vastaiskun päätti kahden maalin mies Sihvola Rönkön käsien kautta.

- Meillä oli onnea ettei RoPS onnistunut maalinteossa alun vyörytyksessä. Sihvolan vaparimaali yläpesään avasi meidän pelin.

Sen jälkeen hyökkäyspää oli todella liikkuva ja vaarallinen, totesi Hämeenlinnan valmentaja Teuvo Palkki.

Virtanen kaipasi liigatuomaria

Klikkaa!Kari Virtanen vakuutti, ettei RoPS tullut päätösotteluun takki auki hyvistä lähtöasemista huolimatta.

- Tiesimme tulevamme pahaan paikkaan ja sitä se myös oli. Harmi että meidän ote herpaantui nopeasti. Toisella jaksolla emme saaneet tarpeeksi paikkoja maalintekoon.

Päätuomari Grönman oli molempien joukkueiden ja kannattajien hampaissa.

- Korostan ettei tuomari tätä peliä ratkaissut, sillä hän oli yhtä huono molemmille. Kyllä tällaisiin peleihin pitäisi löytää liigatuomareita, lähetti Virtanen terveisiä Palloliiton suuntaan.

RoPSin selvästi parhaat pelaajat olivat Mweetwa, jonka puntti ei tiukassa paikassa tutissut, keskikentällä hyvin uurastanut Chanda Mwaba sekä useita läpiajoja torjunut ja yhden varman kulmamaalin pelastanut Kalle Rönkkö.