ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 tammikuu 2008 10:00

Anttila: Valopäätös on sitova

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen apulaiskaupunginjohtaja Martti Anttila ei nähnyt liigalisenssikomitean tuoreessa vaatimuslistassa juuri mitään uutta. Samat asiat ovat olleet esillä joka kerta, kun keskuskenttähanketta on puitu.

Ainoa uudempi asia oli sosiaalitiloihin vaaditut korjaukset. Anttilan mielestä tilapäisten ratkaisujen teko on osoitettu Rovaniemen Palloseuralle ja kaupunki on tarpeen mukaan niissä apuna.

- Kyse ei ole kuitenkaan investointiluonteisista ratkaisuista.

Samaa mieltä oli RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala.

- Tilat korjattiin liigan vaatimaan kuntoon 2004. En tiedä, miten asiat ovat siitä hetkestä muuttuneet, mutta mihinkään järeisiin korjauksiin ei ole aihetta, koska tilat tulevat katoamaan stadionremontin myötä.

Anttila piti kaupunginhallituksen valopäätöstä jo sitovana ja asia on puitu myös hankkeen toteuttavan Rovaniemen Energian hallituksessa. Tammikuun 21. päivä kokoontuva kaupunginhallitus lähinnä siunaa päätöksen.

Valojen aikataulukaan ei ole Anttilan mukaan ongelma. Valot ovat paikallaan vaadittuun ajankohtaan (24.8.) mennessä.

- Keskuskenttäasiaa on käsitelty viimeksi viime perjantaina ja tuolloin oli jo selvillä mm. valotolppien paikat.

Anttilan mukaan keskuskentän suunnittelussa ollaan muutenkin loppusuoralla.

- Suunnittelussa on monitoimikenttä, jossa kilpaurheilun ohella huomioidaan koululiikunta.

Rakennusjärjestys on Anttilan mukaan selvä: ensin kenttä kuntoon ja heti perään katsomorakenteet.

Myös keskuskentän kaavoitustoimet on käynnistetty. Tällä muutoksella pyritään varmistamaan 50 prosentin ulkopuolinen rahoitusosuus kaikkiaan 3,6 miljoonan euron hankkeelle. Tähän mennessä hankkeeseen on saatu opetusministeriöltä 500 000 euroa.

Anttilan mukaan stadionille on löytymässä ratkaisu, jolla uusi yrittäjä voi hankkeeseen tarttua. Keskuskentälle on kaavailtu mm. liiketiloja. Jopa kerrostaloratkaisukin on mahdollinen. KP

© 2008 Lapin Kansa

Luettu 507 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227