lauantai, 09 helmikuu 2008 14:39

Juuso Majava maalasi maajoukkueessa

Rovaniemen Palloseuran Juuso Majava osallistui alle 19-vuotiaiden maajoukkueen mukana La Mangan neljän maan turnaukseen Espanjassa. Suomen lisäksi turnaukseen osallistuivat Puola, Norja ja Unkari. Kaikissa kolmessa Suomen ottelussa Juuso pääsi kentälle näyttämän taitojaan.

Juuso Majava avasi maalitilinsä maajoukkuepaidassa

Suomi-Puola 3.2.2008

Suomi kohtasi sunnuntaina ensimmäisessä ottelussa Puolan. Juuso aloitti ottelun vaihtopenkiltä. Ensimmäinen puoliaika oli molemmilta joukkueilta varoivaista peliä, eikä maalintekotilanteita nähty.

Toisen puoliajan alkuun Suomi suoritti vaihdon. Eetu Parpala (KooTeePee) vaihdettiin Juuso Majavaan. Toisen puoliajan alkuun Suomen paras maalintekotilanne avautui Riku Riskille (TPS), kun hän sai Juuso Majavan keskityksestä pallon eteensä viiteen metriin. Paikalle syöksynyt puolustaja sai kuitenkin häirittyä Riskin laukausta sen verran, että pallo suuntautui maalin yli.

Suomi siirtyi ottelussa 1-0 johtoon 83. minuutilla Akseli Pelvaksen (HJK) maalilla. Puolan tasoitus tuli 86. peliminuutilla. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty ja näin päädyttiin tasapeliin.

Suomi-Norja 5.2.2008

Toisessa ottelussa tiistaina Suomi kohtasi Norjan. Juuso pelasi koko ottelun. Norja voitti ottelun 2-0.
- Puolustimme tänään koko joukkueella tasapainoisesti ja järkevästi. Maalit menivät hieman helposti, joten yhtä hyvin tulos olisi voinut olla 0-0 tasapeli, kommentoi valmentaja Kimmo Lipponen ottelua.

Unkari-Suomi 7.2.2008

Turnauksen viimeisessä ottelussaan torstaina Suomi kohtasi Unkarin. Juuso aloitti ottelun vaihdossa ja tuli kentälle 27 peliminuutilla Tommi Siekkisen (AC Oulu) tilalle. Pelin alku ei tarjonnut katsojille hienouksia eikä maalipaikkoja nähty. Unkari siirtyi ensimmäisen puoliajan loppupuolella 1-0 johtoon.

Toisella puoliajalla pelin taso nousi selvästi, ja 59. minuutilla Suomi tuli tasoihin. Nosh A Lody (HJK) puski kulmapotkusta kohti maalia, puolustajaan osunut puskupallo otti vielä onnekkaasti kimmokkeen Juuso Majavasta ja ohjautui Unkarin maaliin. Näin Juuso avasi maalitilinsä maajoukkuepaidassa.

Peli oli Suomella kontrollissa aina siihen saakka, kun keskikentän pohjalla raatanut Sakari Mattila (HJK) sai 64. minuutilla toisen keltaisen kortin ja joutui jättämään pelikentän. Vain kolmen minuutin kuluttua tästä Unkari teki 2-1 osumansa. Ottelun sinetöineet lukemat 3-1 Unkari teki ottelun 87. minuutilla.

Suomen saldoksi turnauksessa jäi yksi tasapeli ja kaksi tappiota.

Maajoukkueen pelit jatkuvat 18.-23.3. Portugalissa järjestettävässä turnauksessa.