ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 huhtikuu 2008 11:09

Titi Essomba viihtyy pohjoisessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Titi Essombasta odotetaan kovan luokan vahvistusta mutta myös väriläiskää RoPSille. Titi Essombasta odotetaan kovan luokan vahvistusta mutta myös väriläiskää RoPSille.

Jalkapalloilija Titi Essomba viihtyy pohjoisessa. Kahden AC Oulussa pelatun kauden jälkeen nopeajalkainen kamerunilainen teki yhden kauden kattavan sopimuksen Rovaniemen Palloseuran kanssa ja liittyi liigamiehistön vahvuuteen helmikuussa.

- Rovaniemi tuntuu mukavalta paikkakunnalta yhtä lailla kuin Oulukin, Essomba, 21, tuumii.

Essombasta odotetaan avainpelaajaa RoPSin joukkueeseen sunnuntaina alkavassa jalkapalloliigassa.

Mies viihtyy ennen kaikkea oikeana laitahyökkääjänä, mutta pystyy pelaamaan monipuolisesti myös keskikentällä.

Nopean ja taitavan kamerunilaisen vahvuuksiin kuuluu niin ikään hyvä pääpeli.

Essomba loukkasi reilu viikko sitten Bodenissa pelatussa harjoitusottelussa nilkkansa. Maanantaina oli paluu arkirutiineihin kuntosalilla ja Saarenkylän kentällä.

Mies arvelee, että huippuvire löytyy pienestä loukkaantumisesta huolimatta nopeasti.

- Ensimmäiset pelit ovat tietysti arvoituksellisia siitäkin syystä, että talvella on treenattu Ounashallissa ja ulkona on harjoiteltu vasta vähän aikaa. Uskon, että pystyn pelaamaan hyvää jalkapalloa kuten koko joukkuekin, Essomba sanoo.

Essomba sai viime kaudella tuntumaa suomalaiseen pääsarjajalkapalloiluun. Edellisellä kaudella hän oli nostamassa AC Oulua liigaan.

- Aluksi Suomessa ihmetytti jaloille potkiminen. Nyt tiedän, miten täällä pelataan, suomalaisille pelitavoille oppinut Essomba toteaa.

Peking kiinnostaa

Kamerun selviytyi Pekingin olympialaisten jalkapalloturnaukseen, mikä pelataan 6.-23. elokuuta. Essomba myöntää, että olympialaiset kiinnostavat - ainakin pikkuisen.

- Kamerunilla on hyvä joukkue olympialaisissa. Olisi mahtavaa päästä Pekingiin, mutta tällä hetkellä keskityn tietysti harjoittelemaan ja pelaamaan RoPSin puolesta, Essomba muistuttaa.

Essomba kuuluu Kamerunin 23-vuotiaiden maajoukkue-ehdokkaisiin, muttei ole pelannut maaotteluita. Ikänsä puolesta Essomba voisi olla mukana olympialaisissa, missä ikärajana on juuri 23 vuotta.

RoPS aloittaa liigakauden sunnuntaina Turussa FC Interiä vastaan. Liigacupin voittanut Inter on kotikentällään suosikki, mutta Essomba suhtautuu ensimmäiseen haasteeseen toiveikkaana.

- Harjoituksissa on ollut hyvä fiilis. Toivottavasti se näkyy myös kentällä, Essomba tuumii.

Kuka?

Titi Essomba

Syntynyt: 23.5.1986.
Mitat: pituus 178 cm, paino 71 kg.
Seura: Rovaniemen Palloseura.
Kansallisuus: kamerunilainen.
Pelipaikka: oikea laitahyökkääjä, oikea keskikenttä, keskimmäinen keskikenttä.
Aiemmat seurat: AC Oulu (2006-2007), Aigle de Dschang, Kamerun (2006), Foudre d`Akonlinga, Kamerun (2005), Kamerun, Ouragan, Kamerun (2004).

Jaarli Pirkkiö
© 2008 Lapin Kansa

Luettu 801 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227