ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 touko 2008 18:57

RoPSin Mweetwa putosi sairaslistalle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS kohtaa maanantaina Hakan Valkeakoskella ilman ykköstykkiään Nchimunya Mweetwaa. Sambialainen loukkasi polvensa torstaina TPS-pelin avausjaksolla. Mweetwa pelasi polvi teipattuna toisen jakson, mutta joutui vaihtoon kymmenisen minuuttia ennen päätöstä.

- Mweetwalla on ollut ongelmia jalkojensa jo muutaman kierroksen ajan, mutta tämä polvivamma on ihan uusi takaisku. Mies sai kovan tärskyn polveensa kontaktitilanteessa. Vamman vakavuusaste tarkentuu alkuviikosta, kunhan saamme Mweetwalle ajan magneettikuvaukseen, kertoo joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi.

RoPS matkusti jo sunnuntaina bussilla Tampereelle, mistä matka jatkuu yöpymisen jälkeen Valkeakoskelle. Paluumatkalla RoPS pelaa tiistaina cupin ottelun Alavetelissä Kolmosen joukkuetta IF Myrania vastaan. Mikäli Haka-ottelusta tulee yllättäviä takaiskuja pelaajistoon, RoPS saa tarvittaessa täydennystä Rovaniemeltä.

- Mika-Matti Maisonvaara jäi koulukiireiden vuoksi pois Valkeakosken reissulta, mutta on lähtökuopissa, jos käsky käy, Turpeenniemi kertoo.

Mweetwan ohella bussimatkalta jäi sivuun puolustaja Irakklii Tyskoliia, joka oli sivussa nivusvamman vuoksi jo torstain kierrokselta. Tsykoliian vammaankin saadaan lisäselvyyttä alkuviikon tarkemmissa tutkimuksissa. Edellisten lisäksi sairaslistalla ovat Daniel Bauer ja Philip Edeipo.

- Edeipo on kuntoutunut hyvää vauhtia ja oli siinä siinä, ettei häntä otettu jo mukaan tälle reissulle. Miehiä on kuitenkin rivissä vielä sen verran, että katsoimme paremmaksi säästellä Edeipoa tuleviin koitoksiin, Turpeenniemi jatkaa. Mikäli RoPSelviää jatkoon cupissa, seuraava kierros odottaa kesäkuun toisella viikolla. Liigapelit jatkuvat EM-lopputurnauksen vuoksi vasta juhannuksen jälkeen.

- Yksi liigapeli pitäisi vielä jaksaa, ennen kuin saadaan lepoa alle ja päästään harjoittelemaan kunnolla. Miehiä on kaatunut sairastuvalle ja lihakset ovat tiukilla joka äijällä, mutta sama näyttää olevan tilanne muillakin joukkueilla. Onneksi tulosta on tullut ja se nostattaa tottakai joukkuehenkeä, Turpeenniemi tuumii.

Tilastojen valossa Valkeakoski on ollut RoPSille pääsarjahistorian vaikeimpia paikkoja. RoPS on vieraillut Tehtaan kentällä 27 kertaa ja lähtenyt voittaja vain neljä kertaa. Viimeisin vierasvoitto Hakasta on vuodelta 1992.

© 2008 RoPS

Luettu 411 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227