ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 10 heinäkuu 2008 17:21

Poroparlamentti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kuvassa vasemmalta Jyrki Konttinen ja pojat Veikka ja Aatu. Kuvassa vasemmalta Jyrki Konttinen ja pojat Veikka ja Aatu.

”Kotkan poikii, ilman siipii…”

Mikä?
su 6.7.2008 RoPS – KooTeePee 3-0 (1-0)

Poroisäntä/emäntä ?
Nimi Jyrki Konttinen

Jyrki Konttinen on pelannut jalkapalloa pienestä pojasta lähtien Rovaniemellä. Omat aktiivivuodet päättyivät 35-vuotiaana 3. ja 4. divarin joukkueissa. Oman peliuran jälkeen on tullut omien lapsien vuoro. Jyrkin pojat Veikka ja Aatu pelaavat FC Lynxin junnujoukkueissa. Kun aikanaan ilmeni tarve lasten ja nuorten erikoisseuralle, oli Jyrki myös paikalla perustamassa seuraa! Omien poikien pelihalut olivat myös ”porkkanana” omiin valmennushommiin. Nyt Jyrki on mukana Lynxin 99, 97 ja 96 –ikäryhmien valmennustiimeissä. Suosikkijoukkueet Rovaniemen ulkopuolella ovat Suomen ja Saksan maajoukkueet. ”Saksan näin telkkarissa pelaamassa 1. kerran vuonna -74. Sille (Saksan) pelille sydämeni kyllä menetin.”

Poroerottelu
Miten meni?
RoPS:lla on vahva keskikenttä. Sitä pitää hyödyntää! Jyrki kaipaa enemmän lyhytsyöttöpeliä akselilta: Mwaba-Bauer-Nurmela. Keskikenttä saisi syöttöjen päätteeksi ruokkia kärkeä, joita tänään näyttäisi olevan kaksi (Titi ja Edeipo). Laukomallakin voisi yrittää! KooTeePee:n joukkue ei vahvalta näytä. Muutama hyvä veto tuleekin Bauerilta ja Nurmelalta. Toinen puoliaika muuttaa pelin luonnetta – laukauksia tulee ja kova vastatuuli muuttaa pelin luonnetta enemmän lyhytsyöttöiseksi. ”Maanmyötäinen peli lyhyillä syötöillä sopii hyvin taitavalle RoPS:lle.”

Pelin kohokohta: ”Tuleepa yksi laulu mieleen tuolta etelästä: Kotkan poikii, ilman siipii… On ilo käydä katsomassa jalkapalloa, kun pelissä on taitoa, eikä sellaista rätkimistä, niin kuin joskus aikanaan. Pohjoisen ”uho” on lisäksi tervettä! Alkukaavailuissa RoPS veikattiin Veikkausliigan häntäpäähän. Nyt näytetään koko etelälle!”

Sarvia ja papanoita
3*Sarvet - RoPS:n taitoon perustuva peli. Mahtavaa katseltavaa.
2*Papanat - Ilma. Kymmenen astetta lämmintä sydänkesällä. Ilmoille ei tietenkään mitään mahda.
1*Papana – Kenttä arveluttaa… Kentän pinta näyttää vähän epätasaiselta. Aiheuttanut muutaman ikävän pompun.

Poroparlamentissa yksi RoPS:n kotipelin katsoja analysoi ottelun ja pelaajat. Sarjan toimittaa Pasi Gynther.

© 2008 Uusi Rovaniemi

Luettu 1046 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227