lauantai, 21 helmikuu 2009 21:04

RoPS ja JJK pistejakoon vauhdikkaassa ottelussa

Rovaniemen Palloseura ja liiganousija JJK avasivat Liigacupin pistetilinsä tasapelillä. maalein 1 – 1 (0 - 1) Vauhdikkaassa ottelussa JJK:n maalin viimeisteli Mika Lahtinen. RoPSin tasoituksen teki Mika-Matti Maisonvaara.

- Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, JJK:n valmentaja Ville Priha kuvasi ottelun luonnetta osuvasti.
RoPS esitteli ottelussa uuden sopimuspelaajansa Echiabhi Okodughan. Nigerialainen oli nopea, taitava ja pystyi antamaan hyviä keskityksiä.

Pieni Ounashalli määritteli pelin luonteen. Tilaa oli todella vähän, ja vain suoraviivaiset ratkaisut toivat tulosta. JJK aloitti pelin vahvasti, ja hallitsi lähes koko ensimmäistä puoliaikaa. Niko Markkula liikkui erinomaisesti ja karkasi usein RoPSin laitapuolustaja Maisonvaaralta. Nuorukaisella oli vaikeuksia vartioida nopeaa Markkulaa riittävän läheltä. Mika Lahtinen osoitti vaarallisuutensa jo vajaan kymmenen minuutin jälkeen, ja täräytti pallon pitkän juoksun päätteeksi tolppaan. Ottelun 16. minuutilla Markkula ohitti Maisonvaaran helposti, pelasi pystyyn Lahtiselle, joka rynnisti ohi RoPSin toppari Joonas Ikäläisen. Kova laukaus ohitti RoPSin hyvin pelanneen maalivahti Jung Hyuk Kwonin. JJK oli lähellä lisätä johtoaan heti perään. Topparina pelannut Matti Lähitie ampui kulman jälkitilanteesta, mutta Kwon pelasti ylänurkasta. Puoliajan lopussa RoPS sai hyvän paineen JJK:n maalille. Ensin Lahtinen katkaisi keskityksen juuri ennen kuin Whiteson Simwanza olisi siihen ehtinyt, ja heti perään Tommi Kari siivosi Echiabhi Okodughan keskityksen maaliviivalta.

Toisen puoliajan alussa Lahtinen kolisutteli jälleen RoPSin maalin tolppia. Puoliajan edetessä JJK:n askel alkoi painaa, ja RoPS vyörytti hyökkäyksiään yhä useammin kohti Mihaly Sherovayn vartioimaa maalia. Sherovay venyi maalillaan useisiin huipputorjuntoihin. RoPSin tasoitus syntyi vapaapotkusta. Hyvin kärjessä target-pelaajan urakoinutta Juha-Pekka Inkeröistä rikottiin, ja Maisonvaara ampui reilusta 20 metristä kierteisen vedon komeasti JJK maalin takanurkkaan. Maalin jälkeen RoPS haki rajusti tasoitusta. RoPSin voittomaali oli lähellä todella näyttävän kuvion päätteeksi. Keskikentällä vatsatautisena uurastanut Chanda Mwaba tavoitti pitkällä syötöllä Okodughan, joka keskitti, ja Inkeröinen pääsi vapaasti puskemaan muutamasta metristä, mutta Sherovay venyi kansainvälisen luokan torjuntaan. Hieman myöhemmin Inkeröisen yritys kuivui kulmapotkuksi. Pillin vihellyksen päättäessä pelin, tulostaululla oli kohtuullisen oikeutetut tasanumerot.

RoPSin riveissä onnistui hyvin useampi pelaaja: Kärjessä pelannut Inkeröinen, joka pystyi pelaamaan fyysistä peliä, voittamaan pääpalloja ja jakamaan niitä omille. Whiteson Simwanza, joka hoiti eleettömästi tonttinsa ja pelasi jo ajoittain hyvin myös ylöspäin. Lisäksi hän pääsi muutamaan otteeseen kokeilemaan painavaa laukaustaan. Chanda Mwaba jätti nyt turhat kiemurat vähemmälle ja avasi hyökkäyksiä nopeammin tarkoilla syötöillä. Stephen Kunda oli selvästi valmiimpi peliin, kuin Inter-ottelussa. Maalilla Kwon oli jälleen erinomainen. Godfrey Chibanga laskeutui ottelun aikana laitapakiksi, ja oli sillä tontilla paremmin esillä kuin laiturina. Sairastuvan hiljalleen tyhjentyessä RoPSin tilanne ei näytä hullummalta.

Maisonvaara myhäili

Upean maalin viimeistellyt Maisonvaara oli maaliinsa tyytyväinen.
- Vasemmalta tuleva vaparit ovat minun erikoisalaani. Eka jaksolla emme saaneet JJK:lta vauhtia pois, mutta toinen jakso oli parempi. Pelimme paranee koko ajan.

Valeri Bondarenko oli jo valoisammalla mielellä.
- Ottelussa molemmat joukkueet tekivät paljon virheitä. Hyvää oli kuitenkin se, että molemmat joukkueet yrittivät pelata. Etenkin toisen jakson peliin olen tyytyväinen. Okodughan ensiesiintyminen tyydytti valmentajaa.
- Olen tyytyväinen hänen hyvään liikkeeseensä. Hän on meille varmasti hyvin käyttökelpoinen pelaaja. Kokonaisuudessaan Bondarenko piti joukkueen työpanosta hyvänä. Kyseessähän oli vasta RoPSin kauden toinen ottelu, ja sivussa oli puolenkymmentä avauskokoonpanon miestä.

Avauspiste tyydytti JJK-leiriä

Maalintekijä Lahtinen pelasi vanhaa seuraansa RoPSia vastaan.
- Kaksijakoinen peli. Hallitsimme ekaa jaksoa, mutta toinen jakso oltiin vähän hukassa. RoPS vei meitä pahasti. Ilmeisesti meille tuli väsy.

Ville Priha oli tyytyväinen joukkueensa esitykseen.
- Pienen hallin peli on aika erilainen, kun isolla kentällä pelattu.Tempo oli hyvä, ja paljon kaksinkamppailuja syntyi. Olisimme voineet johtaa peliä 2 – 0, mutta toisaalta maalivahtimme pelasti pari kolme varmaa maalia.
- Runsaat poissaolot huomioiden peli oli meitä hyvä, Priha päätti.