sunnuntai, 22 helmikuu 2009 12:47

Maisonvaara tälläsi tasoituksen

RoPSin hyökkäyksen targettina pelannut Juha-Pekka Inkeröinen painii tässä JJK-puolustaja Antto Tapanisen kanssa. RoPSin Godfrey Chibanga seuraa vieressä. RoPSin hyökkäyksen targettina pelannut Juha-Pekka Inkeröinen painii tässä JJK-puolustaja Antto Tapanisen kanssa. RoPSin Godfrey Chibanga seuraa vieressä.

Maaliraudat olivat Rovaniemen Palloseuran parhaat ystävät kun joukkue saalisti Liigacupissa kauden avauspisteensä lauantaina Ounashallissa. Toisen jakson vahva ote nosti RoPSin 1-1 (0-1) pistejakoon jyväkyläläisen liiganousijan JJK:n kanssa.

RoPSin kiusana oli ennen muuta jyväskyläläisten vauhdikas kärkimies Mika Lahtinen, joka pelasi muutama kausi sitten myös sinipaitojen riveissä. Lahtinen karkaili tuon tuosta RoPSin puolustukselta ja täräytti pallon peräti kolmesti maalirautoihin, kerran avausjaksolla ja kahdesti toisen 45 minuutin aikana.

"Lada" vastasi myös joukkueensa maalista 1. jaksolla. Lahtinen täräytti pallon ohi hyvin pelanneen RoPS-vahti Jung Hyuk Kwonin Niko Marttilan mainiosta läpisyötöstä.

- Yksi tolppalaukaus tuli myös edellisestä liigacupin ottelusta. Jospa ne kääntyisivät kesällä jo sisään päin, tuumi Lahtinen pelin jälkeen.

JJK hallitsi ottelun avausjaksoa, mutta toisen jakson alkuminuuttien jälkeen tahtipuikkoa heilutti RoPS.

- En tiedä mihin hävisi tatsi koko porukalta. Emme me olleet sen väsyneempiä kuin RoPS, ihmetteli Lahtinen.

Nopea JJK-kärki Mika Lahtinen teki maalin ja pisti pallon kolmesti RoPSin maalirautoihin. Taustalla Joonas Ikäläinen.

Okodugha vahvistus

RoPSin nousun takana oli kaasun lisääminen hyökkäyspäässä. Pallo kulki nopeammin laitojen kautta ja tilanteita alkoi tulla. Varsinkin uusi nigerialaishankinta Echiabhi Okodugha oli oikealla sivustalla elementissään ja vaikutti selvältä vahvistukselta joukkueelle. Mies roikotti loppuhetkillä pallon myös JJK-maalin ylärimaan.

RoPSin hyökkäyksen targettina pelasi Juha-Pekka Inkeröinen, jonka vahva panos ei jäänyt keneltäkään huomaamatta. Hän pystyi pitämään palloa kotijoukkueella myös JJK-puristuksessa ja Inkeröisen ansiota oli myös tasoitusmaalin johtanut tilanne, jossa häntä taklattiin.

Seuranneesta vapaapotkusta Mika-Matti Maisonvaara tempaisi pallon komeasti vasurillaan alanurkkaan vajaasta 20 metristä. Loistotorjuntoja tehnyt JJK:n unkarilaismaalivahti Mihaly Sherovay ei ehtinyt pallon tielle.

Pari minuuttia myöhemmin RoPSin johtomaali oli lähellä, kun Inkeröinen pääsi junttaamaan päällään Okodughan hienosto keskityksestä. Nyt Sherovay teki ilmiömäisen pelastuksen. Unkarilaiseen pysähtyi myös Jefferson Piresin lähilaukaus 2. jaksolla. Avausjakson lopun RoPSin hyvät maalipaikat pysähtyivät JJK:n hyökkääjiin Mika Lahtiseen ja Tommi Kariin.

- Ensimmäinen jakso oltiin ihan unessa. JJK tuli nopeilla iskuilla ja ne olivat tosi hankalia. Toisella jaksolla pelisysteemi toimi jo paremmin, myönsi RoPSin puolustuksen vasemmalla sivustalla pelannut Mika-Matti Maisonvaara.

Maalistaan hän totesi, että pallo on uponnut verkkoon samoista maisemista aiemmin myös junioripeleissä.

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko löysi pelistä jo paljonkin positiivisia merkkejä, mutta etenkin 2. jakso lämmitti.

- Nyt molemmat joukkueet yrittivät pelata ja voittaa. Hyvä peli, kommentoi Bonadrenko.

JJK:lla yksi vaihtomies

JJK:n luotsi Ville Priha oli liikkeellä RoPSin tavoin minimiehityksellä. Kahdeksan pelaajaa oli sivussa eri syistä ja vaihtopenkille riitti toisen maalivahdin lisäksi vain yksi kenttäpelaaja.

- Tämä kävi hyvästä harjoituksesta. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti, mutta mitään pitkälle meneviä johtopäätöksiä ei kannata tehdä. Isolla kentällä peli on toisen näköistä, vakuutti Priha.

- Meillä oli hyvät paikat kahden maalin johtoonkin, mutta tolpat olivat nyt RoPSin kavereita. Toisaalta meidän maalivahti pelasti 2-3 varmaa maalia, joten maalitilanteet menivät kutakuinkin tasan, Priha summasi.

RoPS oli haalinut vaihtoon junioreita, joista Marko Kiistala sai 2. jaksolle myös pelikomennuksen. Inter-pelin avauksesta oli pois mm. flunssainen puolustaja Marko Koivuranta.

RoPS pelaa liigacupin kolmannen kotiottelunsa ensi lauantaina, jolloin vieraana on IFK Mariehamn. Tuohon peliin on sairaslistalta luvassa uusia voimia.

RoPSin kokoonpano: Jung Hyuk Kwon (mv), Joonas Ikäläinen, Stephen Kunda, Ville Syväjärvi (45. Marko Kiistala), Mika-Matti Maisonvaara, White Simwanza, Chanda Mwaba, Godfrey Chibanga, Jefferson Pires, Echiabhi Okodugha, Juha-Pekka Inkeröinen.