lauantai, 07 maaliskuu 2009 23:47

RoPSin Liigacup jatkui tappiolla

RoPS kohtasi Liigacupin ensimmäisessä vierasottelussaan Tampere Unitedin Seinäjoella Wallsport Areenalla. Ilman tappioita kolme aiempaa peliään pelannut United varmisti puolieräpaikan kukistamalla RoPSin maalein 2 – 0. Maaleista vastasivat Aleksei Kangaskolkka ja Antti Pohja.

RoPSin kokoonpanosta puuttui nyt flunssainen Stephen Kunda, jonka korvasi hyvin pelannut Ville Syväjärvi. Ottelun ensimmäinen puoliaika oli TamU:n näennäistä hallintaa, mutta RoPSilla ei ollut isompaa hätää. Vierasjoukkue sai jopa pientä painetta tamperelaisten maalille, kunnes hyvä ote katosi TamU:n kahteen nopeaan maaliin. TamU teki molemmat maalinsa muutaman minuutin sisään noin puolen tunnin pelin jälkeen. Molemmissa tilanteissa RoPSin maalivahti Kwon oli katkaisemassa keskityspalloa, mutta pallo ajautui vastustajan ulottuville. Ensin Kangaskokko tyrkkäsi Kwonin pudottaman pallon maaliin. Sitten Kwon nyrkkeili pallon maalilta, mutta Antti Pohja ehti irtopalloon ensimmäisenä ja ampui sen sisään. Ensimmäisen puoliajan loppuhetkillä Godfrey Chibanga vapautti Jeferson Pireksen hyvään vetopaikkaan, mutta brassin epäonnistui. Toisella puoliajalla RoPS pääsi peliin paremmin mukaan, ja ottelu kulki tasaisissa merkeissä. TamU pääsi uhkaamaan RoPSin maalia vain kaukolaukauksilla, jotka Kwon otti varmasti. RoPS sai aikaan muutamia hyviä hyökkäyksiä. Paras paikka siunaantui jälleen Pirekselle, joka ampui pallon viidestä metristä ylärimaan. Hienon syötön tarjoili vaihdosta sisään tullut Chileshe Chibwe.

RoPSin esitys oli huomattavasti parempi kuin kotihallin ottelut. Pelisysteemiä oli myös muutettu, ja Whiteson Simwanza laskeutunut selvästi alemmaksi keskikentän pohjalla. RoPSin suurin ongelma on hyökkäyspeli, sillä neljässä ottelussa joukkue on tehnyt vain kaksi maalia.

Bondarenko tyytyväinen tappiosta huolimatta

RoPSin valmentaja Valeri Bondarenko näki joukkueen pelissä paljon hyvää. - Häviöstä huolimatta olemme menneet eteenpäin ja olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen erityisesti toisella puoliajalla, Bondarenko tuumi.
- Olisimme ansainneet maalin tai kaksi. Ongelmia on hyökkäyspäässä, jonne tarvitsisimme apuja. Toivottavasti Nchimunya Mweetwa kuntoutuu pian.
Bondarenko oli myös positiivisesti yllättynyt Ville Syväjärven vahvasta pelistä topparina.
Bondarenkon apuna vaihtopenkillä istui ensi kertaa kakkosvalmentaja Zeddy Saileti, jonka joukkueen tuntemuksesta on Bondarenkolle iso apu.
Pitkästä sairastelusta toipuva Janne Turpeenniemi oli tyytyväinen, että pystyy taas pelaamaan.
- Rankka tauti vei voimat niin, että olen edelleen vain 20 minuutin kunnossa, Turpeenniemi kertoi.
Turpeenniemen mukaan tilanne on kuitenkin koko ajan parempaan päin. Myös joukkueen hän näki olevan menossa parempaan suuntaan.
- Pelaajat oppivat tuntemaan toisensa koko ajan paremmin, ja samoin joukkue tulee tutuksi valmentajalle. Olemme menossa oikeaan suuntaan, luottopuolustaja totesi.