ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 28 maaliskuu 2009 13:05

Mweetwan polvi operoidaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPSin sambialainen hyökkääjä Nchimunya Mweetwa joutuu polven tähystysleikkaukseen. Operaatio tehdään 6. huhtikuuta, ja hyökkääjän odotetaan olevan pelikunnossa 4 - 5 viikon kuluttua operaatiosta. Harjoittelun Mweetwa voi aloittaa kahden viikon kuluttua leikkauksesta.

RoPSin lääkäri Matti Vähäkari kertoo Mweetwan kohdalla olleen kyse todella huonosta tuurista.

- Kyseessä on polvien ulkokierukkavaurio. Kyse on uudesta vammasta, ei viime kesänä operoidun vamman uusiutumisesta. Viime kaudella leikattua polvea on kuntoutettu pitkään, eikä edistyminen ole ollut toivottua. Niinpä päädyimme uuteen magneettikuvaukseen, joka paljasti tämän vaurion. Tämän tyyppisiä vaurioita voi syntyä urheilijoille normaaleissa suorituksissa, eli mitään vammaa aiheuttanutta loukkaantumista ei ole tapahtunut. Kyse on rasituksen aiheuttamasta vauriosta.

Erittäin huonoa tuuria, Vähäkari kertoo.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala on tilanteeseen pettynyt.

- Olemme käyttäneet parhaita mahdollisia ammattilaisia, ja pitkään he uskoivat että polvi on vain kuntoutuksen tarpeessa. On helppo olla jälkiviisas, ja todeta, että jos vamma olisi huomattu heti, olisi mies jo täydessä tikissä. Iso takapakkihan tämä meille on, Kiistala kommentoi.

Christopher Musonda RoPSin riveihin ensi viikolla

Samalla Kiistalalla on kuitenkin myös positiivista kerrottavaa.

- Ensi viikolla Rovaniemelle saapuu hyökkääjä Christopher Musonda. Toivomme hänen paikkaavaan Mweetwaa alkukierroksien ajan, ja muodostavan sitten hänen kanssaan todellisen tutkaparin, Kiistala sanoo.

Musonda olisi tullut RoPSiin ilman Mweetwan uutta loukkaantumistakin.

- Yritimme saada hänet jo viime kaudeksi, mutta silloin emme päässeet hänen seuransa kanssa sopimukseen, Kiistala jatkaa.

Musonda on 23-vuotias ja 182 cm pitkä. Hänen edellinen seuransa on Sambian pääsarjan Forest Rangers, mutta hän on pelannut viime kaudella vuokralla Power Dynamosissa.

Musondan tilillä on 8 alle 23-vuotiaiden maaottelua ja hän on kuulunut myös A-maajoukkueryhmään.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 470 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227