keskiviikko, 01 huhtikuu 2009 12:19

Vanha herra Zeddy Saileti pelasti RoPSin

PS Kemi ja RoPS tasasivat pisteet Junkohallissa. PS Kemi ja RoPS tasasivat pisteet Junkohallissa.

Palloseura Kemi hallitsi ensimmäistä jaksoa ja Rovaniemen Palloseura toista, kun joukkueet ottivat mittaa toisistaan harjoitusottelussa Kemin Junkohallissa. PS Kemi johti tauolla Juha-Pekka Juvosen puskumaalilla. Liigajoukkue RoPSin tappiolta pelasti vanha herra Zeddy Saileti, joka tuli kentällä kymmenisen minuuttia ennen loppua ja laukoi tasoituksen muutama minuutti ennen päätösvihellystä.

- Ensimmäinen jakso oli meiltä aggressiivista peliä. Pystyimme eliminoimaan vastustajan hyvällä puolustuspelillä, mutta saimme aikaan paljon myös hyökkäyspäässä, PS Kemin valmentaja Jukka Ikäläinen iloitsi hyvin organisoidusta avausjaksosta.

Ei toinenkaan jakso kotijoukkueelta huono ollut, mutta RoPS takaa-ajajana nosti peliään ja sai paineen kemiläispäähän.

- Jouduimme muuttamaan toiselle jaksolle hieman kenttäjärjestelmää, koska vastustaja pystyi ensi jaksolla tuhoamaan pelinrakentelumme kovalla prässillä. Olen toiseen jaksoon tyytyväinen, sillä vastassa oli hyvä joukkue. Kumpikin halusi voittaa tämän pelin, jutteli puolestaan RoPSin käskyttäjä Valeri Bondarenko.

PS Kemin johtomaali oli pelitapahtumien perusteella vain ajan kysymys. Lopulta se tuli heti ensimmäisestä kulmapotkusta. Kapteeni Janne Hosio antoi ja toppari Juice Juvonen puski pallon ohi RoPSin korealaisvahdin Jung-Hyuk Kwonin.

Toisen jakson kulku puolestaan ennusteli pikaista tasoitusta. Se tuli kuitenkin vasta ottelun loppupuolella. Pallo pomppi kemiläisten rangaistusalueen tuntumassa, josta sen Zeddy Saileti ampui alanurkkaan ohi heittäytyvän Sami Mäkipörhölän.

RoPS vei kulmatilaston 5-2. Toisella jaksolla PS Kemillä ei ollut yhtään kulmapotkua RoPSin kolmea vastaan. Silti kemiläiset olivat lopulta lähempänä voittoa. Sailetin tasoituksen jälkeen Tim Johanssonilla oli toisessa päädyssä loistopaikka, mutta hän ampui hieman ohi rovaniemeläismaalin.

Ikäläinen vaihtoi puoliajalla hyvin pelanneen Tuomas Tyystälän pois, jotta testillä oleva ghanalaispelaaja William Thompson, 21, saisi peliaikaa.

- Hän aloitti juuri niin hyvin kuin testillä oleva pelaaja voi aloittaa. Syöttöprosentti oli sata. Ensin varmaa syöttöpeliä ja siitä sitten vähitellen lisää sisäänajoa, Ikäläinen kommentoi Ghanan poikamaajoukkueissa pelanneen Thompsonin ensiesitystä.