torstai, 30 huhtikuu 2009 01:09

RoPS jaksoi puoli tuntia

RoPS avasi kautensa Lahdessa 4 – 1 tappiolla. Lahden maaleista vastasivat Mohammed Fofana, Eero Korte, Drilon Shala ja Jussi Länsitalo RoPSin ainokaisen viimeisteli Christopher Musonda.

Ottelu alkoi erittäin räväkästi. Jo ottelun neljännellä minuutilla kotijoukkue lähti terävään vastaiskuun. Brassikärki Rafael toi pallon hyvin ylös ja pelasi Mohammed Fofanan avopaikkaan. Fofana viimeisteli varmasti, eikä RoPS-vahti Kwonilla ollut tilanteessa mitään mahdollisuuksia. RoPS iski kuitenkin nopeasti takaisin. Ensimmäistä peliään RoPSin paidassa pelannut sambialaiskärki Christopher Musonda murtautui kahden lahtelaispuolustajan välistä maalintekoon ja ampui pallon alanurkkaan. Näin Musonda sai unelma-alun RoPS-uralleen. Pian maalin jälkeen Musonda pelasi pallon hyvin maanmiehelleen Godfrey Chibangalle, mutta nuorukainen ei onnistunut maalinteossa.

RoPS pelasi aktiivisesti ja keskialueen vahva karvaus esti hyvin Lahden pelinrakentelun. Yllättäen ottelun ensimmäinen puolituntinen sujui RoPSin hallinnassa. Huonokuntoinen kenttä toi oman vivahteensa peliin, eikä edes Jari Litmanen onnistunut aina syötöissään. Puoliajan lopulla FC Lahti pääsi yhä paremmin peliin mukaan ja ote siirtyi isännille. Peliaika oli juuri täyttymässä, kun RoPSin puolustukselle sattui paha merkkausvirhe, ja Rafael ja Eero Korte pääsivät kahdestaan läpi. Rafael pelasi pallon maltilla Kortteelle, joka sai siirtää pelivälineen tyhjään maaliin.

Ottelun edetessä RoPS alkoi pudota kyydistä. Ratkaisun makua oli ottelun 65. minuutilla syntyneessä kotijoukkueen maalissa. Henri Toivomäki löysi pitkällä laidanvaihdolla Konsta Hietasen, jonka antaman nappikeskityksen puski sisään Drilon Shala. Osuman jälkeen RoPSilla oli paikka kavennukseen, mutta Zeddy Sailetin vapari meni hiukan yli maalin. Lahti paransi koko ajan peliään, eikä RoPSilla ollut ottelun loppuhetkillä juurikaan mahdollisuuksia kavennukseen. RoPSin tuskaa lisäsi vielä Jussi Länsitalo, joka iski maalin Hietasen keskityksestä.

Koko ottelusta jäi RoPSin osalta vaisu kuva. Joukkue kadotti aggressiivisen otteensa ja oli toisella jaksolla täysin vastaantulija. Lahden nopeat laitalinkit aiheuttivat puolustuslinjalle pahoja ongelmia. Maalivahti Kwonia ei voi tappiosta syyttää, sillä hän otti monta pahaa laukausta kiinni, eikä mahtanut maaleille mitään. Christopher Musonda pelasi hyvin, mutta ei saanut riittävästi tukea keskialueelta. Myös Whiteson Simwanza pelasi kelvollisesti, kunnes sai tällin jalkaansa ja katosi kuvasta.

”Huonompia oltiin”

FC Lahden voitto ei jättänyt selittelyille sijaa RoPS-leirissä.
- Lahti iski ratkaisevat osumat pahojen virheiden jälkeen. Toisella puoliajalla olimme täysin hengettömiä, emmekä pystyneet edes vakavasti haastamaan Lahtea, joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi totesi.
- Pystyimme pelaamaan puoli tuntia hyvin, mutta sitten Lahti karkasi. Meiltä puuttui aggressiivisuutta, eikä kukaan joukkueesta noussut kannattelemaan muuta porukkaa. Olimme niin paljon perässä toisella puoliajalla, ettei mitään ollut tehtävissä, joukkueenjohtaja jatkoi. Turpeenniemi oli tyytyväinen Musondan debyyttiin.
- Christopher oli vahva ja taitava. Hänestä on vielä paljon iloa, mutta keskialueelta tarvitaan hyökkäyksiin enemmän tukea.