ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 06 touko 2009 10:54

Otteluennakko RoPS-FC Inter

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran tärkeä ensimmäinen kotiottelu. Avausottelussa bensaa riitti puoli tuntia, mutta sitten Lahti meni menojaan.

RoPSin kokoonpano hakee vielä muotoaan ja suurin kysymysmerkki on vasemman laitapuolustajan paikan täyttäminen. Mestari Interin kausi käynnistyi yskähdellen, mutta nyt Job Dragtsma näyttää löytäneen toimivan kokoonpanon.

Taktiikka:

RoPS siirtyi Lahdessa sille oudompaan ryhmitykseen 4-2-3-1, ja jatkanee sillä myös Interiä vastaan. Hyökkäävämpää ryhmitystä saataneen odottaa Mweetwan paluuseen ja heppoisempiin vastustajiin asti. RoPSilla ryhmityksen ongelmana on kärjen ja keskikentän välin venyminen, jolloin Musonda jää liian yksin.

Keskikentältä Mwaban on rakennettava peliä suoraviivaisemmin, ja myös laitalinkkien on pystyttävä pelaamaan palloja kärkeen.

Puolustuspelaamisen on tiivistyttävä ja puolustukseen saatava syvyyttä. Toivottavasti Janne Turpeenniemen paluu parantaa koko puolustuksen toimintaa.

Interin keskikenttä on vahva, ja jos RoPS menettää keskialueen Lahti -ottelun tapaan, on joukkue vaikeuksissa. Interin ryhmitys 4-1-4-1 takaa hyökkäävän pelin, ja joukkue tulee vahvasti laidoilta ja hakee maalinedustalta Guillano Grotia tai Timo Furholmia.

Seuraa tätä:

Ottelu ratkeaa pitkälti siihen, kumpi joukkue hallitsee pelin ydintä, keskikentän keskustaa. Dragtsma on pelannut melkoista rulettia etsiessään toimivaa koostumusta keskelle. Viime peleissä Inter on pelannut keskustan kolmella miehellä ja meksikolainen Ramirez on esiintynyt keskikentän pohjalla hienosti.

RoPSin keskikentän kaksikko Simwanza - Mwaba saavat kovan haasteen. Simwanza perustaa pelinsä hyvään sijoittumiseen, oikea-aikaisiin katkoihin ja varmaan syöttötyöskentelyyn.

Todennäköisesti kaksi miestä keskellä ei riitä Interiä vastaan, vaan Mwaba laskeutuu Simwanzan vierelle, ja Saileti putoaa keskikentälle tutulta kymppipaikaltaan.

Lahdessa pohjalla kokeiltu kaksikko Simwanza - Saileti on liian hidas.

Mwaba toisi toivottua liikkuvuutta ja hoitaa tontin kunnialla oikein roolitettuna. Vaihtoehtona pohjalle voivat olla myös Chibanga tai Syväjärvi.

Arvio:

Inter on ennakkosuosikki, mutta kotikentällään RoPS yltää elintärkeään pisteeseen.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 539 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227