perjantai, 15 touko 2009 01:23

JJK ja RoPS tasasivat pisteet

RoPS kohtasi pitkän etelän reissunsa ensimmäisessä ottelussa sarjanousija JJK:n. Ottelu oli molemmille äärimmäisen tärkeä. RoPSilla oli plakkarissaan yksi tasapelipiste ja JJK:lla kaksi. JJK ei ollut myöskään vielä onnistunut kertaakaan maalinteossa Veikkausliigassa.

Olipa JJK:n toimitusjohtaja luvannut kaikille katsojille munkkikahvit, jos JJK ei rikkoisi kuparista RoPSia vastaan. Munkkikahveja jyväskyläläiset eivät päässeet nauttimaan, mutta maalin makua kylläkin. Pisteet tasattiin lukemin 1 – 1. RoPSin maalista vastasi Zeddy Saileti ja kotijoukkueen häkin tehtaili Mika Lahtinen. Kentän hahmoja olivat erinomaisesti keskikentän pohjalla pelannut White Simwanza ja hyvän tekniikan omaava JJK:n korealaiskärki Nam. RoPSin riveissä hyviä otteita esittivät myös Janne Turpeenniemi ja Echiabhi Okodugha jotka nousivat laidallaan vaarallisesti. Myös Chanda Mwaba puolusti ahkerasti ja antoi useita hyviä syöttöjä hyökkäyspäässä.

Harjun kenttä oli huonokuntoinen ja pelinrakentelun maata pitkin oli vaikeaa. Ottelun alkuminuutit menivät tunnustelevissa merkeissä. Kuitenkin jo ottelun kolmannella minuutilla JJK:n korealaiskärki Nam pääsi laukomaan, mutta kuti ei löytänyt osoitetta. JJK:n liukasliikkeinen Tommi Kari karkasi läpiajoon, mutta hukkasi tilanteen. RoPSin ensimmäisestä laukauksesta vastasi White Simwanza, joka myös tälläsi pallon maalin ohi. Seuraavan 20 minuuttia kotijoukkue hallitsi näennäisesti peliä, mutta ei päässyt vaarallisiin maalitilanteisiin. Ensimmäisen puoliajan loppupuolella ote kääntyi hiljalleen vierasjoukkueelle. RoPSin keskikenttä toimi hyvin, mutta vaarallisiin hyökkäyksiin joukkue ei päässyt. RoPS kokeili useamman kerran kaukaa, mutta osoite oli hukassa. Chanda Mwaba yritti peräti kolmesti kaukaa ja Simwanza kerran. RoPSin ensimmäisen vaarallinen tilanne syntyi, kun Mwaba vapautti Sailetin hienolla syötöllä, mutta vanhan ketun kosketus palloon oli aavistuksen liian kova, ja JJK-vahti Szerovay ehätti väliin. Ottelua oli pelattu 38 minuuttia, kun Zeddy Saileti näytti mitä peliäly on. Saileti ei rynnännyt samalle pallolle JJK:n Virenin kanssa, vaan otti pari askelta taakse ja haistoi puolustaja Virenin puskun suunnan. Maestro reagoi nopeasti, otti pallon haltuunsa ja ampui puolivolleystä pallon 25 metristä yläriman kautta maaliin. RoPS siirtyi 0 – 1 johtoon. Johtomaalin jälkeen JJK:n peliote katosi ja RoPS hallitsi puoliajan loppua.

Toiselle puoliajalle JJK:n valmentaja Ville Priha teki odotetun vaihdon. Niko Markkula tuli sivuun ja Mika ”Lada” Lahtinen tuli toiseksi kärjeksi. Vaarallisimmat tilanteet loi RoPS. Sailetin ja Simwanzan vedot viuhuivat kuitenkin ohi maalin. Chileshe Chibwe pääsi kokeilemaan vetoaan, mutta nopea sambialainen laukoi ohi. Priha haki hyökkäysvoimaa kentälle ja nakkasi peliin Zakaria Abahassinen.

Ottelun viimeinen vartti oli kiihkeä. JJK:n Lahtinen pääsi puolittain läpi, mutta ampui niukasti ohi. JJK painoi päälle, mutta RoPS puolusti kurinalaisesti ja JJK ei päässyt vaarallisiin paikkoihin. RoPSin Chibwe pääsi karkumatkalle ja kontakti puolustajan kanssa näytti RoPSin vaihtopenkille rangaistuspotkun arvoiselta. Zeddy Saileti tuli vaihtoon 10 minuuttia ennen pelin loppua ja Godfrey Chibanga pääsi kentälle. Samalla RoPS teki toisenkin vaihdon, jossa ulos tuli itseään edellisessä tilanteessa loukannut Chibwe ja tilalle hienosti IFK Mariehamnia vastaan esiintynyt Mika-Matti Maisonvaara. Liekö vaihdot sekoittaneet RoPSin peliä sillä vaihtojen jälkeen JJK pääsi tasoittamaan. Tommi Kari antoi vapaapotkun maalille. Nam pääsi palloon ja ampui avopaikasta, korealaisen maamies Kwon venyi loistavaan reaktiotorjuntaan. Paluupallossa oli kuitenkin ensimmäisenä Lahtinen, joka siirsi pelivälineen tyhjään maaliin. Näin aikanaan RoPSia edustanut Lahtinen sai kunnian tehdä ensimmäisen jyväskyläläisjoukkueen maalin liigatasolla. JJK sai kovasti virtaa osumastaan, painoi päälle ja Nam ampui pallon tolppaan. Aivan ottelun viime hetkillä RoPS oli ryöstää koko pistepotin mukaansa, mutta Szerovay torjui Christopher Musondan läpiajon.

RoPS pettyi tasapeliin

Vieraspiste on ollut RoPSille harvinaista herkkua, mutta Jyväskylässä se ei tyydyttänyt.
- Hallitsimme peliä, mutta se ei riitä, maalejakin olisi tehtävä. Toisaalta JJK sai loppuhetkillä pallon tolppaan, joten kaikkikin pisteet olisivat voineet jäädä Jyväskylään, joukkueenjohtaja Jorma Turpeeniemi kertoi.
Turpeenniemen mukaan RoPSilla oli kuitenkin ottelussa paremmat paikat.
- Chibweä rikottiin rangaistuspotkun arvoisesti ja Musondan olisi pitänyt tehdä ottelun loppuhetkillä maali läpiajostaan.
Kokonaisuudessaan Turpeenniemi oli RoPSin pelin kehitykseen tyytyväinen.
- Joukkue on mennyt isoja askelia eteenpäin. Simwanza oli tontillaan erinomainen, tämä oli varmasti miehen paras peli RoPSin paidassa. Janne Turpeenniemi ja ”Oku” Okodugha pelasivat vahvasti. Erityisen iloinen olen siitä, että Chanda Mwaba oli tänään sillä tasolla millä hänen tasoisensa pelaajan tuleekin olla. Etenkin avausjakso oli Chandalta hyvä.
Turpeenniemi otti kantaa myös kauden alussa kovasti puhuttaneeseen kenttien kuntokysymykseen.
- Harjun kenttä oli vielä huonompi kuin meidän Susivouti. Näköjään tilanne on Suomessa nyt tämä, että kevät on Keski-Suomea myöten myöhässä. Kentän kunto vaikeutti molempien joukkueiden pelaamista. Esimerkiksi meidän laituri Chibwe ei pääse tasolleen, koska kovassa vauhdissa palloa on mahdoton hallita.

Turpeenniemi jakoi vielä kehuja maalin tehneelle Sailetille.
- Zeddyn maali oli poikkeuksellisen älykkään ja taitavan pelaajan maali. Hän ei turhaan rynnännyt pallolle, vaan haistoi puolustajan puskun, ja ampui rauhallisesti pallon maalin. Sitten vain kädet pystyyn! Tuollaisiin maaleihin ei edelleenkään moni Suomen kentillä pysty.

RoPS kohtaa sunnuntaina vierasottelussa Hakan.