ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 15 kesäkuu 2009 11:50

Vaisun pelin pisteet Jarolle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jaron Sebastian Mannström väijyi maalintekopaikkaa RoPSin muurin seassa. Jaron Sebastian Mannström väijyi maalintekopaikkaa RoPSin muurin seassa.

"Taitava joukkue" ja "hyvä porukka" luonnehdittiin Rovaniemen Palloseuran jalkapallon liigajoukkuetta Pietarsaaren Keskuskentän uumenissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa. Molemmat arviot pitävät epäilemättä paikkansa, mutta tulostaululla ne eivät näy.

RoPS ei onnistunut luomaan ensimmäistäkään todellista maalipaikkaa 95 minuutin aikana sunnuntaisessa liigaottelussa. Ihmeitä ei rakennellut isäntäjoukkue Jarokaan, mutta kahdesti se silti laittoi pallon vieraiden ykkösmiehen, maalivahti Jung-Hyuk Kwomin taakse.

Outo taktiikka

Ottelun voittomaalista saattaa rovaniemeläisten sentteri Chris Musonda hyvinkin todeta, että mitäs minä sanoin. Valmentaja Mika Lumijärvi aikoi yllättää Jaron vastahyökkäyksellä. Hänen logiikkansa mukaan maalin synty on lähellä, kun Jaro saa kulmapotkun. Nimittäin RoPS:n maalin. Sinipaidoista jäi jatkuvasti kolme keskiviivalle kyttäämään pitkää avausta, kun jarolaiset puuhastelivat erikoistilanteiden parissa.

Pelin 42. minuutilla Musonda katsoi, että omalla maalilla tarvittaisiin pääpelivoimaa. Lumijärvi viittilöi miehen takaisin hyökkäysasemiin ja samalla kolisi omissa. Jani Tanska oli aivan omissa korkeuksissaan ja puski Sebastian Mannströmin kulmurin riman kautta rysään.

- Käskin Joonaksen (Ikäläinen) ottaa miehen, mutta topparit pitivät edelleen paikkansa. Oli aivan sama, kuka olisi pitänyt Tanskaa. Niin hyvin hän pääsi palloon tulemaan, Lumijärvi kuittasi sivullisen silmin nähdyn karkean taktiikkavirheen.

Mweetva kentälle

Tanska hykerteli pelin jälkeen tyytyväisenä saatuaan nimensä tilastoihin.

- Ihmeen rauhassa sain mennä palloon. Näitä pitäisi tulla kohdalle useamminkin. Edellisen maalin tein vuosi sitten toukokuussa Maarianhaminaa vastaan, nuori keskuspuolustaja muisteli.

Toisella jaksolla RoPS jatkoi pikkunättiä siirtelyä. Peliajan huvetessa penkiltä heitettiin kärkeen maaliahneita miehiä. Zeddy Zaileti ja pitkältä sairastauolta palaileva Nchimunya Mweetwa eivät päässeet mitenkään peliin sisälle.

Ottelun lopullinen niitti oli sekin Sebastian Mannströmin alullepanema. Pienikokoinen laituri ajoi oikealta sisälle ja syötti pallon Joonas Laurikaiselle. Hän näki Jonas Emetin täysin vapaana taustalla. Emet rullasi pelivälineen hallitusti takanurkkaan pelikellon näyttäessä aikaa 75 minuuttia.

Emetin osuma lannisti vieraat lopullisesti. Jarokaan ei tuhlannut hirvittävästi vähäisiä voimiaan kolmannen osuman hakuun. Lisäminuutilla karkasi tosin Petter Meyer puhtaaseen läpiajoon, joka tyssäsi maalivahti Kwomin jalkoihin.

Vedot moukarihäkkiin

Tilastojen mukaan RoPS laukoi ottelussa enemmän.

- Kuudentoista lähellä oltiin paljon vastustajaa huonompia, vaikka pelissä muuten oltiin oikein hyvin mukana. Laukaukset vain menivät jatkuvasti johonkin moukarihäkkiin, Mika Lumijärvi mainitsi.

Vähitellen voi kolmannen peräkkäisen kotivoiton ottanut Jaro muuttaa peliään vaihdoilla. Sairaslista tyhjenee keskikesän kynnyksellä. Kokoonpano muuttui tähän otteluun erityisesti alakerrassa, mistä Jonas Portin lähti maailmalle ja Heikki Aho oli loukkaantunut. Kristian Kojola ja Janne Vellamo paikkasivat hienosti poissaolot.

- Koko joukkue puolusti todella hyvin. RoPS pidettiin poissa sieltä, missä se on vaarallisin. Etäisyyttä putoamisviivaan tuli jälleen mukavasti lisää, kommentoi Jaron luotsi Mika Laurikainen.

Seppo Luokkala
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 494 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227