torstai, 18 kesäkuu 2009 11:29

"Peli olisi voitu lopettaa tauolla"

Tampere Unitedin avausmaalin tehnyt Mathias Lindström laukoo. RoPSin White Simwanza (vas.) ja Christopher Musonda ihailijan osassa. Tampere Unitedin avausmaalin tehnyt Mathias Lindström laukoo. RoPSin White Simwanza (vas.) ja Christopher Musonda ihailijan osassa.

Rovaniemen Palloseura taisi päästä keskiviikkona jalkapalloliigassa itseään pahemmassa kriisissä olevan seuran vieraaksi, vaikkei Tampere Unitedilta pisteitä napapiirille herunutkaan.

Vajaan viikon etelässä viettänyt RoPS ei saanut aikaan suurta taistelua pisteistä, kun vasta kauden neljännen voittonsa ottanut TamU oikaisi kurssiaan voitolla 3-1 (2-0).

- Pääsimme sentään hyville kentille harjoittelemaan, kuittasi valmentaja Mika Lumijärvi kahden Hämeessä vietetyn yön jälkeen.

- Pelin olisi voinut lopettaa tauolla. Homma ratkesi jo puoleen tuntiin, kun rankkarin torjunnan jälkeenkään kukaan ei lähtenyt pallon perään, Lumijärvi harmitteli.

Vain yhden maalin rovaniemeläisiä enemmän ennen keskiviikkoa tehnyt TamU livahti johtoon, kun toppari Mathias Lindström törkkäsi Joonas Ikäläisen edestä isännät irtopallosta johtoon jo 10. minuutilla.

Vahinkorankkari

Reilun puolen tunnin jälkeen rajaheitto aiheutti vahinkorankkarin, kun pallo osui alimpana ja maalia lähimpänä miehenä olleen Ville Syväjärven käteen.

- Kun pallo pelataan käteen, ei pitäisi viheltää, Ikäläinen harmitteli.

Todennäköisesti Syväjärven sijainti vaikutti vihellykseen, joka oli pelin hengen mukainen.

Jonne Hjelm asettui vetämään pilkkua, jonka RoPS:n maalivahti Jung-Huyk Kwon torjui. Maalintekoon irtopalloon ehti silläkin kertaa kotijoukkueen pelaaja, laitapakki Antti Ojanperä.

- Lähdin liikkeelle samaan aikaan kuin pallo. En koe olevani niin hidas, että olisin silloin kaksi metriä perässä, viittasi Ikäläinen Ojanperän vilppilähtöön.

Laitapakkina aloittaneen, mutta ensimmäisen vaihdon jälkeen laitahyökkääjänä pelanneen Rafinhan 56. minuutin alanurkkavedon jälkeen taistelu oli ohi.

- Tämän jälkeen rankkarin vetäjän päätän minä, eivät pelaajat, kuittasi pilkun tuhrineen Jonne Hjelmin isä, valmentaja Ari Hjelm.

- Pelillisesti emme olleet niin hyviä kuin aiemmissa tappio-otteluissamme, Hjelm kiteytti.

- Sen tähden tappio laiskojen virheiden jälkeen harmittaakin. TamU ei ollut niin vahva, etteikö pisteitä olisi ollut otettavissa, Ikäläinen korosti.

Okodugha kavensi

RoPS viljeli paljon keskityksiä, vaikka vain Christopher Musonda mitta riittää puskupalloihin.

Tosin Echiabhi Okodughan 66. minuutin kavennus rakentui laidalta, kun hän pääsi sijoittamaan Syväjärven keskityksestä.

- Keskityksiä ei saada tarpeeksi omille. Liian usein pallo pysähtyy ensimmäiseen vastustajaan, Lumijärvi tulkitsi.

Zeddy Saileti ei keskikentällä irtopalloihin enää ehdi, mutta harvoinpa hän myöskään menettää palloja helpoilla virheillä tai harhasyötöillä.

RoPS tulee vielä häviämään jonkun pelin maalivahti Jung-Huyk Kwonin seikkailuiden takia hänen rynnätessään irtopallojen perään rangaistusalueen rajoille asti.

TamU:n kriisissä RoPS:n kukistaminen ei vielä paljoa pelasta. Euromenestyksellä hankittiin pelaajia ympäri Suomea, ja joukkuehenki onkin menestymättömyyden hetkellä sen mukainen.

Vielä kahden maalin johdossa helsinkiläinen Vili Savolainen kritisoi mikkeliläistä Aleksei Kangaskolkka koko 1600-henkisen katsomon kuullen, kun veto ei lähtenyt tarpeeksi räväkästi.

RoPSilta puuttui pahan jalkakrampin Pietarsaaressa saanut Janne Turpeenniemi. RoPS jatkaa myös juhannuksen jälkeen reissaamista. Ensi keskiviikkona suuntana on TPS Turussa.

RoPS Ratinassa

RoPS: Jung-Huyk Kwom; Ville Syväjärvi (v), Stephen Kunda, Joonas Ikäläinen, Echiabhi Okodugha; Whiteson Simwanza (v), Zeddy Saileti (67. Nchimunya Mweetwa); Chileshe Chibwe, Chanda Mwaba (v), Mika-Matti Maisonvaara (74. Marko Koivuranta); Christopher Musonda (78. Godfrey Chibanga).