torstai, 25 kesäkuu 2009 12:52

RoPS hävisi niukasti TPS:lle

Christopher Musonda kunnostautui Turussa. Christopher Musonda kunnostautui Turussa.

Rovaniemen Palloseura piti Turun Palloseuraa tiukilla koko ottelun ajan keskiviikkona Turussa. RoPS johti ottelua kahdesti, mutta joutui lopulta taipumaan maalein 3-2 (2-2). Joukkueen ei kuitenkaan missään nimessä tarvitse hävetä suoritustaan, sillä rovaniemeläisillä oli täydet mahdollisuudet jopa voittoon asti.

- Tilanteiden valossa voitto olisi kuulunut meille. Lauoimme monta kertaa maalipuihin tai niukasti ohi. TPS taas teki maalinsa harvoista paikoista, RoPSin päävalmentaja Mika Lumijärvi harmitteli.

Tappioasemassa RoPS ahdisteli TPS:n maalia usein hyviltä etäisyyksiltä, eikä tasoitusmaali olisi missään nimessä ollut vääryys. - Olen todella tyytyväinen siihen, että uskalsimme pelata. Meillä oli useita avauskokoonpanon pelaajia sivussa, mutta tänään kentällä olleet näyttivät ansaitsevansa paikkansa, luotsi alleviivasi.

Joonas Ikäläinen siirsi vieraat johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta jo kuudennella minuutilla. Mikko Paatelaisen hieno pusku toi kuitenkin TPS:n tasoihin jo seitsemän minuuttia myöhemmin. RoPS pääsi vielä kerran maalin etumatkalle, kun loistavasti pelannut Christopher Musonda rankaisi TPS:aa 40. minuutilla.

- Musonda pelasi tänään loistavasti vasemmalla laidalla. TPS jopa vaihtoi häntä vastaan pelannutta laitapakkia Chris Cleaverista Patrik Lomskiin, mutta Musonda hallitsi silti omaa aluettaan, Lumijärvi kiitteli.

Rautiaiselta kehuja

RoPS ei kuitenkaan päässyt johdossa tauolle asti, vaan Riku Riski rokotti vierasjoukkuetta upealla laukauksella avausjakson lisäajalla. Heti tauon jälkeen puoliajalla kentälle vaihdettu Christian Andreasen laukoi TPS:n 3-2 -voittomaalin. Kolmesta pisteestä huolimatta TPS ei häikäissyt.

- Kaikkea ei voi saada. Joskus halusin tosi rikkaan vaimon, mutta sain vain sopivasti rikkaan. Tänään olisin halunnut meiltä hyvän pelin, mutta sain vain kolme upeaa maalia, vertasi TPS:n päävalmentaja Pasi Rautiainen, joka antoi tunnustusta RoPSin pelaavuudelle.

- RoPS liikutteli palloa hyvin avausjaksolla ja meidän pelaajiemme etäisyydet kasvoivat. Yritimme korjata ongelmaa toisella jaksolla, mutta emme ihan onnistuneet siinä, Rautiainen myönsi.

Hyvä peli ei kuitenkaan yksin riitä, sillä RoPS tarvitsee kipeästi pisteitä taistelussa sarjapaikasta. Tilillä on jo kolme peräkkäistä tappiota. Vastustaja on kovaa luokkaa sunnuntainakin, kun Rovaniemelle saapuu Honka.

- TamUa ja Jaroa vastaan pelasimme surkeasti, mutta tänään näytti jo paljon paremmalta, Lumijärvi valoi uskoa omiinsa.

Tilastot

TPS-RoPS 3-2 (2-2)

6. Joonas Ikäläinen (Chileshe Chibwe) 0-1, 13. Mikko Paatelainen (Iiro Aalto) 1-1, 40. Christopher Musonda (Chanda Mwaba) 1-2, 45. Riku Riski (Aalto) 2-2, 47. Christian Andreasen (Riski) 3-2. Erotuomari: Vesa Pohjonen.

Yleisöä: 3 412.

TPS: Jani Tuomala, Iiro Aalto (v), Sami Rähmönen, Mikko Manninen, Riku Riski (72. Mika Ääritalo), Chris Cleaver, Wayne Brown, Mikko Paatelainen (64. Patrik Lomski), Babatunde Wusu, Samu-Petteri Mäkelä (46. Christian Andreasen (v), Jarno Heinikangas.

RoPS: Jung-Hyuk Kwom, Stephen Kunda, Joonas Ikäläinen, Godfrey Chibanga, Mika-Matti Maisonvaara (88. Juha-Pekka Inkeröinen), Chanda Mwaba, Christopher Musonda, Echiabhi Okodugha (v), Marko Koivuranta (78. Jeferson Pires), Zeddy Saileti (82. Nchimunya Mweetwa), Chileshe Chibwe.