ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 kesäkuu 2009 05:38

Otteluennakko: RoPS - FC Honka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Klikkaa!Asetelma: Honka on materiaaliltaan yksi liigan parhaista joukkueista. Valmentaja Mika Lehkosuo on kehittänyt nuoria pelaajia aina ulkomaan kentille asti, ja useampi Honka-pelaaja edusti Suomea U-21 EM-kisoissa. Kuitenkaan tämä kausi ei ole viime vuoden hopeamitalistilta lähtenyt toivotusti liikkeelle. RoPS on kärsinyt kolme vierastappiota putkeen, mutta pelasi Turussa suorastaan erinomaisesti. Kaksi maalia oli myös lupauksia antavaa.

Taktiikka: Nchimunya Mweetwa pelaa ensi kerran kotiyleisön edessä tällä kaudella, ja puolikuntoisenakin hän rytmittää hyökkäyksiä. "Drogba" ei pelaa koko ottelua, jolloin kärjessä nähtäneen TPS-ottelun tapaan Chibwe. RoPS kokeili vieraskiertueella eri ryhmityksiä, mutta pysynee Turussa toimineessa 4-2-3-1 systeemissä, jolla se hallitsi keskialuetta. Musondan siirto laitaan näyttää toimivan, ja Chibanga ja Maisonvaara taisivat pelata itsensä avaukseen. Voi jopa olla, että Simwanza jää penkille, ja Saileti jatkaa Chibangan parina ainakin osan ottelua. Lehkosuo on jalkapalloidealisti, ja Honka pyrkii aina pelaamaan taitavaa jalkapalloa. Hongan "joga bonito"-taitopeli on jo käsite. Joukkue pelaa lyhytsyöttöpeliä ja pyrkii hallitsemaan palloa vaikeissakin tilanteissa. Tällä kaudella joukkueen pelinopeus on ollut viime kauteen verrattuna hidasta, ja palloa on sahattu poikittain. Vahva kärkipelaaja Vuorinen on vaikea pideltävä kaksinkamppailuissa ja hän tuo myös suoraviivaisuutta joskus näpertelyksi menevään peliin. Yleensä Hongan ryhmitys on ollut mallia 4-4-2. Honka sopii RoPSin vastustajaksi hyvin, sillä joukkue pyrkii pelaamaan eikä rikkomaan.

Seuraa tätä: RoPSin kokenut korealainen maalivahti Jung-Hyuk Kwon on osoittautunut huippuhankinnaksi. Mies on nopea, ulottuva ja jalalla taitava nykyaikainen maalivahti. Kwon hallitsee koko rangaistusaluetta ja katkoo oikea-aikaisilla ulostuloillaan vastustajien pystysyöttöjä. Keskityspalloissa hän on itse varmuus. Voidaankin sanoa Kwonin olleen alkukaudella RoPSin tärkein pelaaja.

Arvio: RoPS on kotona kova, eikä Honka ole aivan parhaimmillaan. RoPSin niukka voitto tai tasapeli on todennäköisin lopputulos.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 473 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227