sunnuntai, 05 heinäkuu 2009 14:42

RoPSilta pohjanoteeraus Savossa

RoPSin Chanda Mwaba ajettiin kentältä KuPS-ottelun loppuhetkillä. White Simwanza todisteli loppuun saakka 3-0-nöyryytystä. RoPSin Chanda Mwaba ajettiin kentältä KuPS-ottelun loppuhetkillä. White Simwanza todisteli loppuun saakka 3-0-nöyryytystä.

Vierasjoukkuetta ei palloilukatsomoissa ole tapana kannustaa, mutta Rovaniemen Palloseuran seikkailu Kuopioon päättyi vihellyskonsertissa, kun joukkueen kaikki tummaihoiset pelaajat katosivat Magnum-areenan kentältä ennen palkitsemisia.

Joukkueenjohto sai sentään komennettua muut Stephen Kundaa ja Christopher Musondaa lukuun ottamatta takaisin riviin.

Kuopion Palloseura lisäsi jalkapalloliigan jälkijoukkojen jännitystä kukistamalla RoPSin selkein lukemin 3-0 (1-0).

Savolaiset olivat tehneet toukokuun 10. päivän jälkeen yhden maalin kahdeksassa edellisessä liigaottelussaan!

- Hävetti katsoa pelaamistamme. Tästä on noustava kotiotteluillamme, myönsi RoPSin valmentaja Mika Lumijärvi.

- Olisimme voineet johtaa jo vartin jälkeen 3-0, koska siinä oli Koljosen (Pele) läpiajoa ja kaikkea. Vauhtia piti pitää alusta asti, koska RoPSilla on ollut otteluruuhkaa, kommentoi KuPSin valmentaja Esa Pekonen.

RoPSin surkeuden huipensi Chanda Mwaban suora punainen kortti 90. minuutilla.

Koominen johtomaali

Laukaustilaston mukaan RoPS oli aktiivisempi (13-12, kohti 4-6), mutta porukan ei voinut sanoa pysyneen isäntien vauhdissa.

Isäntien johtomaali oli koominen. Dickson Nwakaemen laukaus epäonnistui täysin ja oli pomppimassa metrikaupalla ohi, mutta Miikka Turunen ehti palloon ennen päätyrajaa ja laitapakki Janne Turpeenniemeä päästen ohjaamaan pääsarjauransa neljännen maalin.

Toista kertaa Nwakaeme ei epäonnistunutkaan. RoPSin toppari Stephen Kunda jäi kuin seisomaan nigerialaisen harhautettua hänet ja lauottua vajaasta 20 metristä huikean pommin etuylänurkkaan 52. minuutilla.

Tuoreet hankinnat Nwakaeme ja puolustavaa roolia keskikentällä pelaava Segun Ikudehinbu vahvistavat selkeästi KuPSin joukkuetta.

Syväjärvi ujosteli

Voitosta ei enää viimeisen parinkymmenen minuutin aikana pelattu, kun Turunen ohjasi 73. minuutilla Ilja Venäläisen tolppalaukauksen paluupallon tyhjään rovaniemeläismaaliin.

- Eipä ollut sellaista pelaamista, jota olemme viime aikoina esittäneet. Kaksi rankkaria meille jäi tosin viheltämättä, mutta tuomari kuittasi ne yliajalla epäsuoralla vapaapotkulla rangaistusalueelta, Lumijärvi kommentoi.

RoPSin yksinäisenä kärkenä aloitti Musonda, joka joutui toisella jaksolla oikealle laidalle tehdäkseen tilaa Echiabhi Okodughalle.

Okodugha esitteli kärkkäyttään puskulla ja tolppalaukauksella, mutta mahtui työpäivään unohdettaviakin hetkiä.

- "Oku" sai lopussa vedon neljästä metristä kuusi metriä yli. Se vaatii jo taitoa, Lumijärvi kuittasi.

RoPSin maalilla Jung-Huyk Kwomin pelikiellon takia torjunut Kari-Pekka Syväjärvi oli vastaantuloissaan turhan ujo. Puolustuslinjan näkyvin on pelistä toiseen Joonas Ikäläinen.

KuPSilla oli vara antaa lopussa pääsarjadebyytti Juho Karppiselle ja Jyrki Juvoselle.