ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 07 heinäkuu 2009 14:19

RoPS teki protestin KuPSin nigerialaispelaajasta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura on tehnyt protestin KuPSin uudesta nigerialaispelaajasta Dickson Nwakeamesta. RoPSin mukaan KuPS on saanut Dicksonin peliluvan väärin perustein. Asiasta kertoo tiistain Lapin Kansa.

Dickson debytoi KuPS-paidassa viime lauantaina RoPSia vastaan ja avitti maalillaan kotijoukkueen 3-0 -voittoon.

Palloliito sai Dicksonin kansainvälisen peliluvan viime viikon lopulla Nigerian liitolta. RoPSin näkemyksen mukaan tämä pelilupa on tullut väärin perustein. Siirtoikkuna sulkeutui huhtikuun lopussa ja avautuu jälleen elokuun alussa. Tänä aikana joukkueet voivat pestata vain pelaajia, jotka ovat sopimuksettomassa tilassa tai työttömänä.

RoPSin hankkimien tietojen mukaan Dickson on kuitenkin pelannut toukokuussa Senegalissa paikallista 2. divisioonaa ainakin 12.5. ja tehnyt kyseisessä ottelussa myös maalin.

- Saimme asiasta vihjeen ja tarkistimme sitä. Jätimme protestin sunnuntaina, kertoo RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistala Lapin Kansassa. Kiistalan mukaan KuPS on saanut peliluvan väärin perustein ja on seurana viime kädessä vastuussa tapahtuneesta.

RoPSin protesti menee Palloliiton kurinpitovaliokunnan käsittelyyn.

© 2009 RoPS

Luettu 856 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227