ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 heinäkuu 2009 22:24

RoPS uskoo kurinpitovaliokunnan muuttavan aiemman ratkaisun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Suomen Palloliiton kurinpitovaliokunta ottaa uudelleen käsittelyyn Rovaniemen Palloseuran KuPS-ottelusta tekemän protestin. RoPS teki protestin KuPSin nigerialaisen Dickson Nwakaenen pelaamisesta ottelussa RoPS – KuPS. RoPSin mukaan Nwakaene on pelannut Senegalin I-divisioonassa toukokuussa, ja olisi siten ollut edustuskelvoton liigaottelussa 4.7. Palloliitto ehti jo hylätä protestin, mutta ottaa asian uudelleen käsittelyyn kurinpitovaliokunnassa RoPSin toimitettua asiasta uusia tietoja.

RoPSin toimitusjohtaja Jouko Kiistalan mukaan asia on selvä.
- Meidän mielestämme asia on itsestään selvä. Nwakaena on pelannut toukokuussa Senegalissa, tehnyt jopa maalinkin 21.5. käydyssä ottelussa. Täten hän ei voi olla edustuskelpoinen ennen siirtoikkunan aukeamista elokuun alussa, Kiistala kertoo.
Kiistalan mukaan vastuu edustuskelpoisuudesta kuuluu aina seuralle.
- Käsittääkseni pelilupa on saatu Nigeriasta, mutta mieshän on pelannut Senegalissa. Vaikka KuPS olisikin saanut asiasta vääriä tietoja, on asioiden tarkistamisen vastuu seuralla.

KuPS kertoo nettisivuillaan 30.6. Kwaenan saapuvan testiin senegalilaisesta ASC Niarry Tally-seurasta, eli pelilupaa olisi pitänyt tiedustella Senegalista eikä Nigeriasta.

RoPSin mukaan ottelu pitäisi tuomita RoPSin hyväksi lukemin 0 – 3.
- Näinhän aina toimitaan, kun pelaajalla ei ole edustusoikeutta.

© 2009 RoPS

Luettu 744 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227