ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 14 elokuu 2009 10:52

Otteluennakko: RoPS-Haka

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Asetelma: RoPSilla on edessään käytännössä pakkovoitto vaikeassa tilanteessa. Ikäläinen ja Simwanza ovat pelikiellossa, joten kokoonpanossa nähdään suuria muutoksia. Haka pelasi alkukauden odotuksiin nähden yläkanttiin, mutta kauden kestäessä joukkue on ollut ajoittain suurissakin ongelmissa. Hakan rinki on kapea, ja sillä tulee olemaan vaikeuksia pitää asemansa sarjataulukossa.

Taktiikka: RoPS jatkaa 4-2-3-1 ryhmityksellä. Pelipaikkaruletissa Syväjärvi päätynee toppariksi ja Okogudha keskikentän pohjalle. RoPSin ongelmana on ollut tehottomuus maalipaikoissa, ja vielä laajempana kysymyksenä koko joukkueen puolustuspeli.

Puolustuspelin ongelmat johtuvat osaksi hyökkäyspelin puutteista. RoPSia vastaan päästään hyökkäämään nopeasti. RoPSilla ei ole ollut hyökkääjää, joka pystyisi pitämään palloa ylhäällä ja rytmittämään peliä. Hyökkäyksien kesto on liian lyhyt, ja kunnon painetta ei saada aikaan. Pallonmenetysten jälkeen vastaiskut ovat nopeita, eivätkä etenkään laiturit ehdi puolustuskannalle. Kärkimiesten karvauksesta ei myöskään ole ollut juuri apua.

Uusi hyökkääjä Ani on toivottavasti vastaus näihin ongelmiin.

Hakalla on ollut myös vaikeuksia hyökkäyspelinsä kanssa. Kuvaavaa on, että Hakan paras maalintekijä on loukkaantuneenakin ollut toppari Holopainen. Hakan keskikentän kolmio on pelannut vahvasti ja keskialueen hallinta on jälleen yksi pelin avaintekijöistä.

Seuraa tätä: Erikoistilannepelaaminen.

Haka on ollut sarjan tehokkain joukkue erikoistilanteissa. Erityisesti Sebastian Strandvallin kulmat ja vaparit ovat olleet vaarallisia. RoPS on erikoistilannetehoissa liigan alempaa keskikastia, vaikka tilastoja heikentää viisi hukattua rangaistuspotkua. Merkille pantavaa on, ettei RoPS ole onnistunut kertaakaan maalinteossa vapaapotkuista. Edes suorat vaparit lähietäisyydeltä eivät ole olleet vakava uhka vastustajalle. Myös erikoistilanteiden jälkitilanteet on pelattava tarkasti molemmissa päissä kenttää. Kamppailu voi ratketa yhteen onnistuneeseen erikoistilanteeseen.

Arvio: Pakkoraossa RoPS venyy voittoon.

Markku Saukko
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 905 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227