ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 23 elokuu 2009 16:43

"Meidän peli on improvisointia"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kapteeni Joonas Ikäläinen toivoo sydämestään, ettei mahdollisessa liigakarsinnassa tarvitsisi kohdata ainakaan kotikaupungin PS Kemiä. RoPS-kapteeni Joonas Ikäläinen toivoo sydämestään, ettei mahdollisessa liigakarsinnassa tarvitsisi kohdata ainakaan kotikaupungin PS Kemiä.

37 päästettyä maalia hävettää kemiläistä RoPS-kapteenia

1. Rovaniemen Palloseura on liigassa toiseksi viimeisenä. Pelejä on jäljellä seitsemän, ja alla on viisi voitotonta ottelua. Joukkueen kapteeni ja toppari Joonas Ikäläinen, eihän tässä näin pitänyt käydä?

- Ei pitänyt käydä, ei. Tietysti tilanne harmittaa, mutta jos joukkueiden budjetteja verrataan, niin juuri näin pitikin käydä. Meidän täytyy pyristellä näillä mitä on.

2. Mitä tällä kaudella olisi pitänyt tehdä toisin?

- Koko kaudella? Hankkia parempia pelaajia (nauraa). Tietenkin olisi auttanut jos alusta asti olisi ollut valmentaja, jolla homma on täysin hanskassa, ja olisi pystytty luomaan omaa peliä koko vuosi. Nyt meidän peli on sellaista improvisointia. Oman pelin punaista lankaa ei ole löytynyt, ja otteet ailahtelevat rajusti pelien sisälläkin. Joukkueesta huomaa, että kokemus puuttuu.

3. RoPSin tehottomuudesta on puhuttu paljon. IFK Mariehamn on tehnyt vain 2 maalia enemmän ja on neljäntenä. Sen sijaan omiin on mennyt toiseksi eniten maaleja (37). Missä ne ongelmat oikeasti ovat?

- Koko joukkueen kurinalainen puolustus on ollut puutteellista. 37 päästettyä maalia on aivan hirveä luku, oikein hävettää. Se on helppo sysätä puolustajien kontolle, mutta se on vaan niin, että jalkapallossa 11 miestä hyökkää ja 11 puolustaa. Puolustaminen on koko porukan vastuulla minusta lähtien.

4. RoPS on antanut tällä kaudella vastustajille paljon niin sanottuja lahjamaaleja. Mistä se mielestäsi johtuu?

- Mullekin on niitä sattunut. Toisia pelaajia pitäisi auttaa ja tukea enemmän. Kwonin (RoPSin korealainen maalivahti) kanssa on välillä ollut kommunikaatio-ongelmia, mutta toisaalta saatan itsekin vahingossa ohjata poikia suomeksi.

5. Sanoit talvella, ettet hyväksy, jos joku joukkueesta lintsaa peleissä. Kuinka usein olet joutunut puuttumaan asiaan?

- Enemmänkin olisin voinut, mutta joukkuehengen takia en ole joka asiaan puuttunut. Olen pyrkinyt löytämään kultaisen keskitien.

6. Viime viikonlopun Haka-peli oli ensimmäinen nollapeli yhteentoista otteluun. Miten suhtaudut, jos joudut kapteenina jatkamaan kentän laidalla (Ikäläinen oli ottelussa pelikiellossa)?

- Jos pysytään liigassa, niin minä voin istua penkillä vaikka koko syksyn.

7. Sunnuntaina on vastassa vanha seurasi VPS. Mihin heitä vastaan pitää iskeä?

- VPS on liikkuva, taitava ja aggressiivinen joukkue, johon on erittäin vaikea iskeä. Kokemattomat ja nousevat laitapakit on ehkä niiden heikkous, joka meidän tulee käyttää hyväksi.

8. On mahdollista, että RoPS kohtaa syksyllä liigakarsinnassa PS Kemin. Teet ratkaisuottelussa maalin, ja pelaat ensi kaudellakin liigaa Rovaniemellä?

- Sopii mulle. RoPS on nyt mun joukkue, ja teen kaikkeni sen eteen. Toivon kuitenkin sydämestäni, ettei sitä peliä tarvitsisi pelata.

9. Teet ratkaisuottelussa oman maalin, ja pelaat ensi kaudella liigaa kotikaupungissasi Kemissä?

- (Nauraa) En usko, että niin sentään käy. Toivottavasti Kemi pelaa liigassa, muttei meidän kustannuksella.

Pekka Pernu
© 2009 Lapin Kansa

Luettu 1158 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227