ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 08 helmikuu 2010 09:03

RoPS nosti kannua Oulun turnauksessa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS nappasi Umbro Cupin pokaalin kaatamalla Bodens BK:n finaalissa maalein 2-1. Maalintekijöinä kunnostautuivat Samuel Chidi ja Chileshe Chibwe.

Turnauksen kolmanneksi nousi OPS-jp, joka kukisti yllättäen paikallisvastustaja AC Oulun maalein 2-1. Jumbofinaalissa PS Kemi voitti TP-47:n 1-0.

John Allen kehui joukkuettaan.

- Loistava viikonloppu.

Finaalissa RoPS pelasi kurinalaisen ja tiiviin joukkuepelin. Boden oli hyvin organisoitu joukkue, mutta RoPSin viiden miehen keskikenttä tukehdutti ruotsalaisten suoraviivaisen pelin, joka lauantaina oli vienyt joukkueen finaaliin.

RoPSin johtohahmoja olivat jälleen Janne Turpeenniemi ja alakertaa täydellisesti dominoinut Etchu Tabe. Turnauksen paras toppari vei pallon kerta toisensa jälkeen Bodenin hyökkääjiltä kuin lelun lapselta. Keskikentän pohjalla Godfrey Chibanga pelasi myös hienon ottelun. Avauspuoliajalla lähimpänä maalia oli Chibanga, jonka kovan laukauksen Markus Keisu torjui vaivoin. Chidi siirsi RoPSin johtoon nätin hyökkäyksen päätteeksi.

Voittomaalin viimeisteli komealla kudilla Chibwe, juuri kentälle tulleen Tuomas Nikupeterin näyttävän esityön jälkeen.

Loppuhetkillä Bodenin kiri tuotti kavennuksen Charles Sampsonin kaukolaukauksella, mutta suurempaa uhkaa ei Arto Vikmanin maalille syntynyt.

John Allenin ensimmäiset ottelut RoPSin peräsimessä sujuivat hyvin.

- Hyvää jalkapalloa, lyhytsyöttöpeliä ja hyvää liikettä. Olen tyytyväinen joukkueen ilmeeseen. Toppari Tabe oli aivan loistava. Vaikka tämä oli vain harjoitusturnaus, on tästä hyvä jatkaa eteenpäin.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Kommentti: Oulun anti

RoPSin testimiehistä Etchu Tabelle pitäisi saada sopimuspahvi välittömästi. Toppari on Suomen kentille todella kova.

Ei ollut yllätys, että PS Kemin runkomies Tuomas Nikupeteri olisi sopimuksen arvoinen, samoin kun Albin Granlund. Nigerialaiskolmikolle RoPSilla ei taida olla käyttöä, mutta pieni varaus on jätettävä hyvin viimeistelevän Samuel Chidin kohdalle. Allen on nuorten pelaajien kehittäjä, ja töitä omien A-junioreiden kanssa riittää. Väläyksistä huolimatta tie miesten Ykkösen tasolle on monella vielä pitkä.

Christian Gyanin polvivamman vakavuudesta riippuu paljon. Godfrey Chibanga on kehittynyt edelleen, mutta tonttia ei voi jättää yhden miehen varaan. Cedomir Zarkovic on kokenut ja rauhallinen pelaaja, mutta riittääkö taso vaativaan rooliin?

Kärkimiehen joukkue edelleen tarvitsee.

MARKKU SAUKKO

Luettu 521 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227