ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 huhtikuu 2010 12:53

Rovaniemen cup-derby

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Entiset seurakaverit John Allen (vas.) ja Matti Hiukka iskevät nyt yhteen valmentajina. Entiset seurakaverit John Allen (vas.) ja Matti Hiukka iskevät nyt yhteen valmentajina.

Suomen Cupin 3. kierroksen ottelu FC Santa Claus - Rovaniemen Palloseura lauantaina 10.4. klo 16.30 Keskuskentällä.

1. Asetelma
2. Seuraa näitä
3. Poissaolot
4. Taisteluparivalmentajat (joukkuekaverit RoPS 1998)
5. Arvio


1. Kiihkeä paikalliskamppailu. Ennakkoon Kakkoseen vahva Santa Claus isännöi Lapin perinteistä ykkösseuraa cup-ottelussa. Liigasta pudonnut, mutta sinne jo alkavalla kaudella takaisin pyrkivä RoPS on ennakkosuosikki, ja Santa Claus pyrkii tekemään cupille tyypillisen yllätyksen. Mielenkiintoa lisää Santan riveissä pelaavat lukuisat entiset RoPS-pelaajat, joista muutamaa RoPS tavoitteli harjoituksiinsa näyttöjä antamaan.

2. – RoPSin taito vs. Santa Clausin fyysisyys: RoPS on taitavampi joukkue ja hallitsee palloa. Santa pyrkii rikkomaan RoPSin pelinrakentelua kovalla fyysisellä pelillä. Lujat taklaukset ja kova taistelu ovat ”Pukkien” aseita, jolla se voi horjuttaa RoPSin peliä ja katkoa syöttöketjuja. Jos RoPS saa pelinopeuden nostettua korkealle tulee Santalle vaikeuksia. RoPS on harjoitusotteluissaan ollut aiempaa fyysisempi, ja pallotaitureiden pelihuumori on John Allenin valmennuksessa pysynyt korkealla kovasta pelistä huolimatta. Suuri kenttä suosii liikkuvaa RoPSia.

– Santa Clausin hyökkäys vs. RoPSin puolustus: RoPSin puolustus on ollut harjoitusotteluissa jenkkitoppari Etchu Taben johdolla erittäin pitävä. Miten Santan hyökkäys onnistuu puolustuksen murtamisessa? Kärkäs Jari Barsk, taitava ja älykäs Matti Kutila ja nopeat laidat Ville Ylipaavalniemi ja Antti Peura saavat kovan haasteen. Pääpelissä Tabe ja Jarkko Lahdenmäki ovat vahvoja, eikä nopea Janne Turpeenniemi ole helposti yllätettävissä. Santa painostaa todennäköisesti RoPSin kokematonta vasenta laitaa.

3. FC Santa Claus: Santeri Viitasaari (pelikielto). RoPS: loukkaantuneena Chileshe Chibwe (1 vko), Mika Huuhtanen (avoin), Valter Khorguashvili (1 vko), Stephen Kunda (1 vko), Tenkula (1-2 vko)

4. Matti Hiukka: ”Lähdemme haastamaan kaupungin ykkösjoukkueen. Paineet ovat RoPSilla ja meillä on vain voitettavaa. Yhdessä ottelussa meillä on mahdollisuutemme. Pelaajia ei tarvitse tähän peliin erikseen motivoida.”

John Allen: ”Hienoa, että ensimmäinen virallinen otteluni RoPSin valmentajana on cup-derby. Olemme suosikkeja, mutta pelistä tulee kova taistelu, josta minulle kelpaa vain voitto. Hegemoniaottelu on todella tärkeä ja tuon kentälle hyvin valmistautuneen joukkueen.”

5. Ottelun alku on varovainen, mutta RoPS lisää vauhtia ottelun vanhetessa ja etenee jatkoon 2-3 maalin voitolla.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1474 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227