ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 18 huhtikuu 2010 11:13

RoPS laulukuoroon cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran taival Suomen cupissa katkesi neljännelle kierrokselle. RoPSin tavoin Ykkösessä pelaava Kokkolan Palloveikot oli lukemin 2-1 (1-0) parempi Kipparihallissa käydyssä ottelussa. RoPSin ainokaisesta vastasi Samuel Chidi. KPV:lle maalasivat Tom Melarti ja Aki Sipilä.

- Olen todella pettynyt. Toisella puoliajalla hallitsimme peliä ja olin varma, että voitamme ottelun, RoPSin valmentaja John Allen puhisi.

Ottelun avausjakso oli selvää kotijoukkueen hallintaa. Aggressiivinen KPV meni ansaittuun johtoon, kun Melartinin laukaus kimposi Etchu Taben jalan kautta maaliin ohi Arto Vikmanin

Taktisia muutoksia

RoPS jäi keskialueella pahasti KPV:n jalkoihin, ja Allen reagoi nopeasti laskemalla Pavle Khorguashvilin alemmaksi ryhmityksessä.

- Alussa yritimme pelata keskialueen timantti-systeemillä, mutta se ei toiminut, ja minun oli lisättävä keskialueen miehitystä, Allen kertoi.

Pelin edetessä Allen lisäsi hyökkäysvoimaa siirtymällä kolmen miehen puolustuslinjaan, ja RoPS saikin pelin haltuunsa, ja loi useamman hyvän tekopaikan Chidin tasoitus syntyi komealla puskulla Pavle Khorguashvilin kulmapotkusta.

Viimeisen puolituntia RoPS painoi päälle, ja KPV kyttäsi mahdollisuutta vastaiskuihin. Christopher Musonda ja Chileshe Chibwe hukkasivat molemmat avoimet maalipaikat. Pelikellon näyttäessä jo täyttä aikaa KPV teki voittomaalin hieman nololla tavalla. Vikman avasi päin KPV-pelaajaa, Sipilä karkasi läpiajoon ja pisti pallon maaliin.

Cupista putoaminen oli melkoinen pettymys RoPSin joukkueelle, mutta Allenin mukaan nyt ei ole aikaa jäädä murehtimaan.

- Sarja-avaus on jo viikon kuluttua. Tämä peli on nollattava nopeasti, ja suunnattava katseet otteluun Mikkelin Palloilijoita vastaan.

RoPSin vahvuudesta puuttuivat Stephen Kunda, Chanda Mwaba ja Jarno Tenkula joiden odotetaan palaavan riviin sarja-avaukseen Mikkelin Palloilijoita vastaan. Kolmikosta ainakin Mwaba nähtäneen avauskokoonpanossa. Lepuutus KPV-pelissä oli lähinnä varotoimi. Ykkösvahti Mika Huuhtanen aloittaa harjoittelun maanantaina.

RoPSin kokoonpano: 4-1-3-2 (vaihto 4-4-2): Arto Vikman (mv) Janne Turpeenniemi, Jarkko Lahdenmäki (v. Nchimunya Mweetwa), Etchu Tabe, Albin Granlund, Godfrey Chibanga (v. Christopher Musonda), Chileshe Chibwe, Pavle Khorguashvili, Valter Khorguashvili, Samuel Chidi, Tuomas Markkula (v. Mika-Matti Maisonvaara)

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 914 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227