maanantai, 24 touko 2010 07:52

RoPSin puolustuksessa luutii Kemijärven Hyypiä

Jarkko Lahdenmäki (3) voitti kaksinkamppailut Danielia vastaan. RoPS on päästänyt viidessä ottelussa vain yhden maalin. Jarkko Lahdenmäki (3) voitti kaksinkamppailut Danielia vastaan. RoPS on päästänyt viidessä ottelussa vain yhden maalin.

Rovaniemen Palloseura pelasi viidennen ottelunsa miesten Ykkösessä. RoPS johtaa sarjaa viiden ottelun jälkeen maalisuhteella 11-1. Joukkue on päästänyt vain yhden maalin ja jätti eilisessä pelissä vantaalaisen PK-35:n nollille.

Yhdysvaltalaistoppari Echu Tabe on loistanut RoPSin puolustuksessa. Taben vieressä juoksee langan laiha, pitkän huiskea kemijärveläispoika, joka muutti lukion alkaessa Rovaniemelle.

Jarkko Lahdenmäki, 19, on ottanut paikkansa RoPSin edustusjoukkueen avauskokoonpanossa. Se on harvinaista herkkua seuran omille junioreille.

Sami Hyypiää pienestä asti ihaillut Lahdenmäki jätti eilisessä ottelussa varjoonsa PK-35:n nigerialaispelaajan Danielin. Kesällä 2007 Daniel pelasi Veikkausliigaa TamU:ssa tehden neljä maalia. Samaan aikaan Lahdenmäki palloili vielä RoPSissa B-poikien Ykkösessä.

Eilen Lahdenmäki katkaisi Danielin menon tyylikkäällä taklauksella ensimmäisellä jaksolla ja nigerialaispelaaja jäi ihmettelemään moista kentän pintaan.

Allen kehui

Ottelun jälkeen RoPSin valmentaja John Allen jakoi vuolaasti tunnustusta Lahdenmäelle.

- Jarkko ei ole tehnyt isoja virheitä puolustuksessa ja hän pelaa vasta ensimmäistä kautta Ykkösessä.

- Aluksi pelaaminen oli aika hakusessa, mutta nyt on mennyt hyvin. Olen yrittänyt jotain englanniksi huudella, Lahdenmäki toteaa yhteispelistä Echu Taben kanssa.

Tammikuussa armeijaan suuntaava Lahdenmäki ei haikaile tällä hetkellä opiskelupaikan perään.

- Nyt pelataan jalkapalloa!

Lisää maaleja

RoPS jätti ottelussa PK-35:n jalkoihinsa koko joukkueen voimin. Chileshe Chibwe iski avausmaalin jo toisella peliminuutilla Samuel Chidin hienon esityön päätteeksi. Pelikiellosta vapautunut Cristopher Musonda oli toisella jaksolla kovassa vauhdissa. RoPS sai rangaistuspotkun, kun Musonda kaadettiin ottelun 59 minuutilla.

Chanda Mwaban veto meni kuitenkin ohi maalin. Muutama minuutti myöhemmin RoPS sai jälleen rankkarin. Tällä kertaa PK:n puolustaja murjoi kentän pintaan Samuel Chidin. Chidi asettui itse vetämään rankkaria ja iski RoPSin 2-0-johtoon. Kolmas maali syntyi Musondan vedon kimmottua tolppaan. Chanda Mwaba viimeisteli paluupallosta 3-0.

- Nchimunya Mweetwa olisi iskenyt hattutempun ottelun lopussa hiukan tarkemmalla viimeistelyllä. Haluan lisää nälkää maalintekoon, John Allen totesi.