maanantai, 21 kesäkuu 2010 08:51

RoPS jäi tasapeliin Oulussa

RoPSin maalipyssy Chileshe Chibwe (vas.) laukoi Oulussa kauden 7. maalinsa. Keskellä OPSin kemiläislähtöinen toppari Juha-Pekka Juvonen ja oikealla maalin tehnyt Matias Juntunen. RoPSin maalipyssy Chileshe Chibwe (vas.) laukoi Oulussa kauden 7. maalinsa. Keskellä OPSin kemiläislähtöinen toppari Juha-Pekka Juvonen ja oikealla maalin tehnyt Matias Juntunen.

Rovaniemen Palloseura ja OPS-jp tasasivat pisteet numeroin 1-1 (1-1) Ykkösen kauden ensimmäisessä Pohjois-Suomen paikallisottelussa Oulun Castrenin jalkapallostadionilla. RoPSin maalin iski Chileshe Chibwe ja Oulun tasoituksen Matias Juntunen.

Näin RoPSin tappiosarake näyttää edelleen nollaa. Ottelu oli tasainen vääntö, jossa molemmilla oli mahdollisuudet voittoon. John Allen oli tyytyväinen pisteeseen, vaikka sarjajohto FC Espooseen onkin nyt vain kaksi pisteettä ja FC KooTeePeekin hiipi voitollaan jo kolmen pisteen päähän.

- Ottelu oli tasainen ja OPS loi useamman maalipaikan. Me hallitsimme etenkin toisella puoliajalla peliä, mutta vaaralliset tilanteet jäivät vähiin, Allen kertoi.

OPS-jp:n käskyttäjä Luiz Antonia oli tyytyväinen tulokseen. OPS on voittanut vain yhden kotiotteluistaan, siinäkin heikon TPV:n, ja muuten oululaiset ovat jääneet kotonaan pisteittä.

- Tämä oli meiltä hieno taistelupeli. On muistettava, että RoPS on sarjajohtaja, Antonio painotti.

Otteluun oman panoksensa toi kova tuuli. Ensimmäisen puoliajan OPS pelasi myötätuuleen ja pyrki saamaan apuja puhurista viljelemällä paljon pitkiä palloja.

Pelinrakentelu jumissa

RoPS sai peliin salama alun. Vain viisi minuuttia oli pelattu, kun Samuel Chidi tuli oikealta laidalta läpi, syötti pallon aivan maalin eteen, josta Chibwe rusikoi pelivälineen verkkoon. Maali oli sambialaisjässikälle jo kauden seitsemäs ja hän jakaa maalitykistön kärkipaikan.

Ottelun alkuhetkillä Christopher Musonda vei laidallaan OPSin kokematonta Iiro Vandellia kuin kuoriämpäriä, mutta Antonio siirsi nopeasti vasemmaksi pakiksi Alex Arinzen, joka sai Musondan kuriin.

RoPSin avauskokoonpanosta vaihtopenkille jäi kolmikko Nchimunya Mweetwa, Chanda Mwaba ja Pavle Khorguashvili. Tämä näkyi kentällä niin, ettei RoPS pystynyt kontrolloimaan palloa hyökkäysalueella. Chibwe pelasi liian ylhäällä, liki käsikynkkää Chidin kanssa, ja OPSin keskikentälle jäi lentokentän ala tilaa pitää palloa.

Vartin jälkeen ote siirtyi OPSille, ja Arto Vikman joutui pariin otteeseen torjuntatöihin. OPSin tasoitus oli komea, mutta myös Vikman voi ottaa osumasta ainakin osan omaan piikkiinsä. Juntusen taidokas nosto putosi takakulmaan helposti, ja muuten hyvin pelannut RoPS-vahti saattoi tulla tilanteessa auringon häikäisemäksi.

Aivan puoliajan lopulla Chibwe ampui komeasti kaukaa, mutta Oskari Forsman venytti vedon yläputken kautta kulmaksi.

Viimeinen harakoille

Toisella puoliajalla Allen vaihtoi nopeaan tahtiin kentälle Mweetwan ja Mwaban sekä vielä 73. minuutilla Khorguashvilin.

Nyt pallo pysyi hyökkäysalueella, ja RoPS sai painetta aikaan, mutta ratkaisevat syötöt olivat usein luokattomia. RoPS haki aktiivisesti voittoa loppuun asti, ja OPS pyrki iskemään vaarallisilla vastaiskuilla. Tulosta kumpikaan ei saanut enää aikaan.

RoPSin osalta paikallistaistot jatkuvat, sillä seuraavaksi joukkue kohtaa Rovaniemellä 30.6. PS Kemin.