ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 09 heinäkuu 2010 14:03

RoPS vahvisti maalivahtiosastoaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin toinen maalivahti Alex Nyom on pelikelpoinen 1.8. alkaen. RoPSin toinen maalivahti Alex Nyom on pelikelpoinen 1.8. alkaen.

Ykkösen sarjajohtaja Rovaniemen Palloseura on hankkinut riveihinsä kamerunilaisen maalivahdin Jules Alex Nyomin. Nyom, 26, liittyy seuraan kauden loppuun kestävällä sopimuksella.

Nyom on kuitenkin pelikelpoinen vasta kansainvälisen siirtoikkunan auettua elokuun alussa. Käytännössä Nyom voidaan nähdä RoPSin maalilla jo 1.8. kotiottelussa OPSia vastaan.

RoPS on taiteillut maalivahtiosastolla veitsenterällä, kun ykkösmaalivahdiksi hankittu Mika Huuhtanen loukkaantui jo talvella. Arto Vikman on hoitanut torjuntavastuun yksin, ja varamaalivahteina ovat olleet maalivahtivalmentaja Matti Vikman tai B-juniori-ikäinen Mikko Rantala.

Nyom vakuutti päävalmentaja John Allenin kahden viikon testijakson aikana ja Allen oli hyvin helpottunut sopimuksen synnyttyä.

- Hän on ollut erinomainen harjoituksissa. Arto on pelannut hyvän kauden, mutta luonnollisesti tarvitsemme kaksi maalivahtia.

Taben suosituksilla

Nyom on 188 senttiä pitkä ja 79 kiloa painava veskari. Hänen edellinen seuransa on USA:n 4. sarjatason NPSL-liigan Minnesota Twinstars. Nyom on pelannut Yhdysvalloissa vuodesta 2007 asti, ja sitä ennen kotimaansa lisäksi Algerian kentillä. Nyom on kuulunut Kamerunin alle 17- ja alle 20-vuotiaiden maajoukkueryhmiin, ja hänen meriittilistaltaan on valinta Kamerunin I divisioonan, eli toiseksi korkeimman sarjatason parhaaksi maalivahdiksi kaudella 2005.

Nyom tuli Rovaniemelle ystävänsä Etchu Taben suosittelemana.

- Etchu kertoi, että joukkue tarvitsee maalivahdin. Myös minulle tämä on hieno uusi vaihe uralla, Nyom kertoo.

Kaksi viikkoa RoPSin mukana vakuutti kamerunilaisen.

- RoPS on hyvä joukkue. Minun oli helppo tulla mukaan porukkaan. Joukkue on kuin yhtä perhettä, ja olen viihtynyt hyvin, Nyom jatkaa.

Sopimuksia purkuun

Hankittuaan uuden maalivahdin RoPS on purkanut Huuhtasen sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Huuhtanen tuskin kuntoutuu kentille koko kaudella. Myös talvella loukkaantuneen Christian Gyanin sopimus on purettu. Huuhtanen ei kuitenkaan ole unohtanut RoPSia, vaan toimi viikonloppuna Espoossa joukkueen huoltajana Hannu Vennon tuuraajana.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2027 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227