maanantai, 02 elokuu 2010 10:16

"Meidän olisi pitänyt voittaa"

OPS-jp:n johtomaali lipsahti helposti Arto Vikmanin jalkojen välistä maaliin, ja kemiläislähtöinen Miika Hosio (vas.) pääsi juhlimaan. OPS-jp:n johtomaali lipsahti helposti Arto Vikmanin jalkojen välistä maaliin, ja kemiläislähtöinen Miika Hosio (vas.) pääsi juhlimaan.

Rovaniemen Palloseura ja OPS-jp väänsivät toisestakin keskinäisestä ottelustaan tasapelin lukemin 1-1 (0-0). RoPSin maalin viimeisteli Nchimunya Mweetwa, jolle osuma oli jo kauden yhdeksäs. OPSin osumasta vastasi Alex Arinze.

RoPS oli ottelussa hallitsevampi osapuoli, mutta ei pystynyt iskemään ratkaisevia osumia hyvistä tilaisuuksista huolimatta.

- Meidän olisi pitänyt voittaa tämä peli, sillä paikkoja kyllä pystyimme luomaan, vahvan ottelun pelannut kapteeni Janne Turpeenniemi totesi pettyneenä.

Vikmanin lahja

RoPS tuli vahvasti peliin, mutta OPSin koko joukkueen puolustuspeli oli ihailtavaa. Pelaajien välit pysyivät tiiviinä, eikä RoPS pystynyt vapauttaviin läpisyöttöihin.

RoPSin painostuksesta kertovat seitsemän kulmapotkua 17 ensimmäisen minuutin aikana. OPSin valmentaja Luiz Antonio oli tehnyt kotiläksynsä, ja Christopher Musondaa vartioinut Alex Arinze pelasi lähes virheettä.

Vartin pelin jälkeen Musonda kuitenkin pääsi yrittämään, mutta muuten erittäin epävarmasti esiintynyt Oskari Forsman torjui tilanteen hienosti. OPS pyrki nopeisiin vastaiskuihin, ja saikin niiden seurauksena erikoistilanteita, joissa joukkue oli kaiken aikaa vaarallinen.

Toisen puoliajan loppu oli molemmilta joukkueilta melkoista roiskimista ja kontrolloituja hyökkäyksiä nähtiin vähän. Stephen Kunda kuitenkin näytti kuinka tärkeä pelin avaamiseen pystyvä toppari on joukkueelle. Kundan hienosta avauksesta lähtenyt hyökkäys päättyi Musondan ohilaukaukseen avopaikasta.

Toista puoliaikaa oli pelattu kahdeksan minuuttia, kun RoPSille tuli musta hetki. Matias Juntunen katkaisi Etchu Taben huonon avauksen, pallo pelattiin Arinzelle, joka ampui kaukaa pallon kohti maalia. Lähes työttömänä ollut Arto Vikman tuli pahasti yllätetyksi, ja pallo livahti verkkoon veskarin käsien ja länkien läpi.

Rinnalle, muttei ohi

Takaiskun jälkeen RoPS rynnisti. Mweetwa puski pallon verkkoon, mutta hyökkääjä teki rikkeen tilanteessa. Vain hetkeä myöhemmin Forsman pompotteli palloa niin, että RoPSin pelaajat ja yleisö vaativat maalia, mutta avustavan erotuomarin lippu pysyi alhaalla.

OPS yritti panna kauppansa kiinni liian aikaisin, ja antoi RoPSin viedä peliä. Tämä kostautui 73. minuutilla. Albin Granlund pelasi pallon hienosti Musondalle, joka keskitti maalille, josta Mweetwa junttasi pallon verkkoon. RoPS myllytti ottelun loppuhetket, muttei onnistunut tekemään lisäosumia.

Allen mietteliäänä

Antonio oli selvästi virkaveljeään John Allenia tyytyväisempi pisteeseen.

- RoPS on sarjajohtaja ja tehnyt 40 maalia, piste on meille hyvä tulos.

Allen jakoi kiitosta OPSin puolustuspelille, ja omiensa kovalle yritykselle tappioasemassa.

- Pelasimme ihan hyvää peliä ja nousimme tasoihin. OPSin maali oli maalivahdin virhe. Jalkapallo on julmaa, veskarin virheet näkyvät tulostaululla.

RoPSin sarjajohto toisena olevaan PK-35:een on viisi pistettä.