ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 15 lokakuu 2010 08:42

Otteluennakko: "Nousurykimä"

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS - FC KooTeePee, Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 16.10. klo 15.00

1) Asetelma? Tasapelikin riittää käytännössä RoPSille sarjavoittoon ja suoraan liiganousuun. Tappio suistaa joukkueen liigakarsintaan, jos Viikingit voittaa MP:n. KooTeePee oli ennen kauden alkua yksi nousijasuosikeista. Joukkueen kausi on ollut pettymys, ja sarjapaikka varmistui vasta kolmanneksi viimeisellä kierroksella. Kotkalaiset kuitenkin porskuttavat nyt kolmen ottelun voittoputkessa, eikä pelistä tule RoPSille helppoa.

2) Seuraa näitä!

RoPS yllätti PoPan dramaattisella taktiikkamuutoksella. Vieraskentillä ideaa on jalostettu, ja joukkue hyökkää muodolla 4-4-2 tai 4-3-3, ja puolustaa käytännössä ryhmityksellä 4-2-3-1. Chanda Mwaban istuttaminen puolustavan keskikenttämiehen rooliin oli yllätys, joka on onnistunut loistavasti; Mwaba käynnistää peliä nopeasti ja pelinrakentelu onnistuu hyvin jo alempana kentällä. Toki hyökkäysorientoitunut Mwaba tarvitsee rinnalleen Chibangan tapaisen jarrumiehen.

Yksi RoPSin lukossa olleen hyökkäyspelin avain oli siirtyminen kahteen, käytännössä jopa kolmeen kärkipelaajaan. Jukka Santala osaa jakaa oivaltavia yhden kosketuksen syöttöjä, joita Nchimunya Mweetwa ja Christopher Musonda osaavat hakea koko ajan paremmin.

Kotkan taitava Beka Tugushi on ollut loukkaantuneena melkein koko kauden. Voiko hän puolikuntoisenakin uhata RoPSin liigaunelmaa?

3) Poissaolot? RoPS: Pitkäaikaispotilaat. FC KooTeePee: Loukkaantuneena Ken Jammeh

4) Arvio? RoPS ei pelaa yltiöpäisen rohkeasti, vaan hakee voittoa järkevästi. "Walesin tiikerin" RoPS ei ole hävinnyt yhtään kotiottelua, eikä häviä nytkään. Rovaniemeläisyleisö saa todistaa sarjanousun kiimaa kotikentällä ensi kerran 30 vuoteen. 2000-luvun nousuthan ovat varmistuneet karsintapeleissä vieraskentillä. Vuonna 1980 joukkueenjohtaja Jorma Turpeenniemi juhli pelaajana kentällä, riemuitseeko nyt kentällä poika Janne, ja isä tuulettaa vaihtopenkillä?

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 1926 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227