ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 02 marraskuu 2010 06:20

RoPS rakentaa liigajoukkuetta

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
John Allen lähtee opiskelemaan. John Allen lähtee opiskelemaan.

Takaisin Veikkausliigaan palanneen RoPSin sopimuspelaajat ovat hyvin ansaitulla lomalla, mutta päävalmentaja John Allen ja toimitusjohtaja Jouko Kiistala huhkivat rakennushommissa. Kaksikko kasaa ensi kauden liigajoukkueen runkoa.

- Monen viime kauden runkopelaajan sopimus oli vain vuoden mittainen, ja neuvottelemme parhaillaan useammasta jatkosopimuksesta, Kiistala vahvistaa.

Neuvottelupöydällä ovat toppari Etchu Taben ja maalivahti Alex Nyomin paperit. Myös Pavle Khorguashvilin ja Albin Granlundin jatkaminen napapiirillä on mahdollista.

Näillä näkymin hyökkääjä Jukka Santala ei jatka ensi kauden joukkueessa.

- Jukka auttoi paljon joukkuetta Ykkösessä, mutta juuri nyt haen liigajoukkueeseen erityyppistä hyökkääjää, päävalmentaja John Allen kertoo. Allenin toivelistalla on nopea ja vahva maalinsylkijä.

Allen uskoo nousijajoukkueen rungon pysyvän hyvin kasassa ja uusia pelaajia hän onkin katsastanut tässä vaiheessa ensisijaisesti kolmelle pelipaikalle.

- Hyökkääjä on tärkein hankinta. Sitten tarvitsemme lisää vaihtoehtoja keskikentälle vasemmalle laidalle ja myös laitapuolustukseen, Allen listaa.

Urakka odottaa

Pelaajat aloittavat loman jälkeen omatoimisen harjoittelun, ja joukkuetreenit alkavat taas tammikuun alussa. RoPSin sambialaiset liittyvät vahvuuteen tammikuun aikana.

Allen ei itse ehdi pitkää lomaa viettää. Joukkueen kokoamisen lisäksi miestä odottaa opiskelu-urakka jalkapallovalmentajakoulun penkillä.

Allen suorittaa talven aikana liigavalmentajilta vaadittavan JVK-tutkinnon.

- Ensimmäinen jakso alkaa joulukuun alussa, Allen kertoo.

Viime viikolla RoPS jatkoi Christopher Musondan sopimusta vuoteen 2013 ja Godfrey Chibangan kontrahtia aina vuoteen 2014 asti.

Markku Saukko
© 2010 Lapin Kansa

Luettu 2210 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227