ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 04 helmikuu 2011 10:18

Kommentti: Olisiko AC Oulun tuho RoPSin onni?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

AC Oulu jäi ilman liigalisenssiä,ja jos valitusrumba päättyy todennäköiseen lopputulokseensa, ei Oulussa liigajalkapalloa ensi kaudella nähdä. AC:n tuho olisi takaisku pohjois-suomalaiselle futikselle. RoPSin ja Oulun derbyt olisivat olleet suuria yleisömenestyksiä, joita vastaavia mitkään muut ottelut eivät ole. Jalkapallokulttuuriin olisi palannut ainakin osa siitä hengestä, jota koettiin RoPSin tapellessa pääsarjatasolla KePSin tai TP-47:n kanssa Lapin herruudesta.

Kaksi pohjoista liigajoukkuetta ovat myös vastavoima eteläpainotteiselle lajille.

Jos AC:n epäonnistunutta pakkolaskua katsoo itsekkääsi Rovaniemen näkökulmasta, piilee siinä myös mahdollisuuksia. Entäpä jos pelaajia vapautuu markkinoille? RoPSilla on kärkimies haussa, ja Frank Jonke toisi uuden elementin hyökkäyspeliin..., ja on AC:n riveissä muitakin pelimiehiä.
RoPSilla olisi sauma nousta koko Pohjois-Suomen "jalkapallon Kärpiksi". Joukkueeksi, joka haalisi myös Oulun alueen lahjakkuudet riveihinsä ja vetäisi puoleensa tukijoita sekä faneja niin Tuirasta kuin Kempeleestäkin.
RoPS oli koko pohjoisen joukkue vielä 1990-luvulla,ajatus paluusta tuohon asemaan on äärimmäisen kunnianhimoinen, mutta ei täysin mahdoton.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2056 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227