maanantai, 21 helmikuu 2011 08:17

RoPSin pakka sekaisin

RoPSin Etchu Tabe sai komennuksen suihkuun, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia. RoPSin Etchu Tabe sai komennuksen suihkuun, kun ottelua oli pelattu 25 minuuttia.

RoPS pelaa tällä hetkellä yhden jalkapallo-ottelun aikana monta omaa peliänsä, niin hurjasti sinipaitojen otteet pelin sisällä heittelevät.
Liigacupin Jaro-pelissä RoPS oli vajaat puoli tuntia erinomainen, varttitunnin keskinkertainen ja toisella puoliajalla se putosi lauteilta kokonaan romahtaen peräti 2–5 tappioon kauniisti pelanneen Jaron löylytyksessä.

- Olimme puoli tuntia erinomaisia, mutta sitten todella huonoja. Näimme mikä ero on Ykkösen joukkueen ja liigajoukkueen välillä. Olimme perässä syöttöpelissä, liikkeessä, kaikessa, tuskainen päävalmentaja John Allen tilitti.

OTTELUN KÄÄNNEKOHDAKSI muodostui Etchu Taben kuittaama suora punainen kortti 25 minuutin pelin jälkeen. Toppari tuli railakkaasti tilanteeseen, mutta päätuomari Juha-Matti Kauniaisen nostama punainen tuntui kovalta tuomiolta. Hyvin organisoitunut kotijoukkue johti peliä tuolloin 2–0, mutta hukkasi otteensa täysin ulosajon jälkeen. RoPSin maalia vartioinut kamerunilainen kumiukko Alex Nyom esitti läpi ottelun huippuotteita, mutta johtajansa menettänyt puolustuslinja ei pystynyt auttamaan veskariaan, ja Jaro iski useamman osuman Nyomin torjuntojen jälkeisistä irtopalloista.
- Puolustajan tehtävä on puolustaa. Viime kaudella noihin irtopalloihin olisi ehditty, mutta nyt ei olla henkisesti sillä tasolla, laitapuolustaja Janne Turpeenniemi kertoi pettyneenä.

JOHN ALLEN aloitti pelin reippaasti rukatulla kokoonpanolla ja kenttäryhmityksellä. Muodossa 4-1-3-2 Stephen Kunda pelasi yksin keskikentän pohjalla, ja Jarkko Lahdenmäki oli avauksessa topparina. RoPS tuli peliin
todella vahvasti ja pallo oli maalissa Christopher Musondan näyttävän pujottelun jälkeen jo neljän minuutin pelin jälkeen. Testipelaaja Francis Kombe liikkui älykkäästi ja haistoi hienosti maalipaikkoja. Parrunpätkän iskemä toinen maali oli tyypillinen maalintekijän osuma, jossa hän oikealla ajoituksella narrasi puolustajan sivuun ja sijoitti pallon varmasti alanurkkaan.
Ulosajon jälkeen peli kääntyi Jarolle ja lyhytsyöttöpeli repi auki vajaalla pelanneen RoPSin ryhmityksen. Ottelun kulku ei muuttunut, vaikka Shergii Shpak sai punaisen lapun kaadettuaan läpiajoon kirmanneen Musondan.
Liigacup on vasta vähän aikaa koossa olleelle RoPSille toissijainen kilpailu, mutta Allen ei peitellyt huolestumistaan.
- Itseluottamukselle ei tee hyvää hävitä koko ajan.
RoPSin kuntopohjakaan ei tahdo kestää koko ottelua.
- On vaikea harjoitella peruskuntoa otteluruuhkassa, Allen kertoi.
Päävalmentajalla on mietittävää. Tabekin on kahden ottelun pelikiellossa.

Ottelupuntari
RoPS–FF Jaro
2–5 (2–1)
RoPSin maalit: Christopher Musonda (4.), Francis Kombe (19.).
RoPS (4-1-3-2) 1 Alex Nyom, 3 Jarkko Lahdenmäki, 4 Tuomo Könönen, 5 Etchu Tabe (UA), 6 Stephen Kunda, 7 Mika Gröhn (53. 10 Chanda Mwaba) , 8 Nchimunya Mweetwa (40. 17 Godfrey Chibanga), 9 Francis Kombe (v), 11 Christopher Musonda (64. 14 Ville Syväjärvi), 19 Janne Turpeenniemi, 20 Pavle Khorguasvili (v) (46. 13 Valter Khorguasvili)
Oho! RoPSin surkeasta puolustuspelistä kertoo karua kieltään kolmen liigacupin ottelun 14 päästettyä maalia.
Entä nyt? RoPS kohtaa jo keskiviikkona 23.2. klo 18.30 Ounashallissa Tampere Unitedin. Peli on RoPSin viimeinen kotiottelu liigacupissa.