ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 maaliskuu 2011 12:11

Epäillyt RoPS-pelaajat vapaalle toistaiseksi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS purki perjantaina muun muassa Nchimunya Mweetwan pelaajasopimuksen. Sambialainen on vapaalla jalalla mutta matkustuskiellossa odottamassa, miten tutkinta vedonlyöntivilpistä etenee. RoPS purki perjantaina muun muassa Nchimunya Mweetwan pelaajasopimuksen. Sambialainen on vapaalla jalalla mutta matkustuskiellossa odottamassa, miten tutkinta vedonlyöntivilpistä etenee.

Jalkapallon vedonlyöntihuijauksesta pidätettyinä ja vangittuina olleista Rovaniemen Palloseuran pelaajista on vapautettu viimeiset. Heidät on määrätty kuitenkin matkustuskieltoon.

RoPS ilmoitti perjantaina myös purkaneensa kaikkien juttuun liitettyjen yhdeksän pelaajansa sopimukset.
Ainoana vangittuna pysyy pääepäilty, singaporelainen Wilson Raj Perumal. Hän jäi ensimmäisen kerran kiinni väärentämisestä ja otteluiden käsittelystä jo vuonna 1983, mikäli malesialaista sanomalehteä Malay Mailia on uskominen.
Lehden mukaan Perumal olisi syyllistynyt vastaaviin rikoksiin, kuten erotuomarin lahjomiseen, sittemmin aina muutaman vuoden välein.
Perumal on etsintäkuulutettu Singaporessa, jossa hän jätti saapumatta oikeudenkäyntiin, mutta mahdollisesti hänellä on rikostaustaa myös muualta. Hän ei kuitenkaan ole esimerkiksi Interpolin kansainvälisesti etsittyjen rikollisten listalla.

KESKUSRIKOSPOLIISIN (KRP) ylikomisario ja tutkinnanjohtaja Jukka Lakkala ei vahvista yksityiskohtaisia tietoja, mutta sanoo poliisin olevan tietoinen Perumalin rikostaustasta, ja että kytköksiä tutkitaan parhaillaan.
KRP on ollut yhteydessä ulkomaiden poliisivoimiin, mutta Lakkala ei tarkenna, minkä maiden.
– En voi sanoa, onko hänellä rikostaustaa useammissa maissa. Tiedämme, että hänellä on aiempia tuomioita. Niistä on tullut paljon aineistoa, Lakkala kertoo.
Alma Median saamien tietojen mukaan KRP tutkii jalkapallovyyhtiä niinkin kaukaa kuin vuodesta 2008. Epäselvää on, onko Perumal mukana varhaisimmissa epäilyissä, eikä Perumal itse halua kommentoida syytöksiä otteluiden käsittelystä mitenkään.
– Päämieheni on ilmoittanut, ettei anna minulle lupaa antaa lausuntoja. Pidättäydyn kaikesta kommentoinnista, sanoo Perumalin asianajaja Pertti Pöykkö.
KRP ei Lakkalan mukaan tässä vaiheessa tutki jalkapalloseurojen toimintaa tai epäile niissä tapahtuneen vilppiä.

Miika Viljakainen
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 2552 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227