tiistai, 10 touko 2011 08:33

”Oolannin asemasota” toi RoPSille pisteen

Etchu Tabe nousi topparin tontiltaan kärkeen iskemään RoPS:lle tasoitusmaalin. Etchu Tabe nousi topparin tontiltaan kärkeen iskemään RoPS:lle tasoitusmaalin.

Vastoin kaikkia odotuksia Rovaniemen Palloseura jatkaa jalkapalloliigassa kahden kierroksen jälkeen ilman tappiota.
Jaro-voiton jatkoksi RoPS saalisti pisteen vaikealta vieraspaikkakunnalta Maarianhaminasta pelaamalla tasan 3–3 (0–1).

Värikkään ottelun kuudesta maalista kaksi tuli rankkarista. RoPSille kaksi osumaa iski Jose Manuel Rivera ja IFK Mariehamnille Petteri Forsell.
– Uskomatonta. En voi muuta kuin olla tyytyväinen. Nousimme kahdesti tappioasemasta tasoihin, RoPSin päävalmentaja John Allen huokaili.
RoPS matkasi junalla ja laivalla vuorokauden Ahvenanmaalle.
– Hieno piste kovan taistelun ja rankan matkustamisen jälkeen, vasempana pakkina uurastanut Albin Granlund kehui.

JO ENSIMMÄINEN puoliaika sujui ”saarelaisten” komennossa. RoPS piti pakettinsa tiiviinä omalla puolustusalueellaan ja pyrki pallonriistojen jälkeen pelaamaan pitkiä palloja Mika Lahtiselle.
Ottelu sai yllättävän käänteen, kun uhrautuvasti oikean pakin tontilla pelannut Janne Turpeenniemi heitti ristipallon, jonka Rivera sai haltuunsa ja tälläsi upeasti noin 20 metristä maalin ylänurkkaan. IFK-valmentaja Pekka Lyyskin jopa liigahistorian parhaaksi maalivahdiksi mainostama jenkki Josh Wicks oli tilanteessa voimaton.
Toiselle puoliajalle Lyyski nakkasi kentälle Echiabi Okodughan sekä Aleksei Kangaskolkan, ja kotijoukkue lisäsi höyryä.
RoPS juuttui todelliseen asemasotaan, jossa hyökkäyspeli jäi täysin kesannolle.
Neljän maalin kymmenminuuttisen aloitti Toni Lehtinen karkaamalla laidasta ja iskemällä kuulan voimalla etuylänurkkaan.
Heti perään Forsell ampui kauniisti pallon verkkoon Etchu Taben huonosta purusta liikkeelle lähteneestä tilanteesta.
Vain kolme minuuttia edellisestä, ja RoPS-kapteeni Tuomo Könönen revittiin nurin rangaistusalueella. Seuranneen pilkun Rivera sijoitti varmasti vasempaan alanurkkaan.

TASOITUKSEN RIEMUA ei kauan kestänyt, kun Nyom törmäsi pallontavoittelutilanteessa Kangaskolkkaan. Tuomitusta rankkarista Forsell ei erehtynyt: 3–2.
Allen nosti loppuhetkiksi Taben kärkeen ja jenkkikolossi aiheutti kaaosta IFK:n puolustuslinjassa. Palkinto tuli, kun vaihdosta sisään tullut Mika Gröhn keskitti maanuoliaisen maalin eteen ja Tabe rusikoi pallon verkkoon.
– Toinen jakso oli meille vaikea, mutta taistelu palkittiin, Allen kehui sotureitaan.

Ottelupuntari
Ensimmäinen piste laivareissulta
Miten kävi: IFK Mariehamn – RoPS 3 – 3 (0 – 1)
Tilastot: 23. 0–1 Jose Manuel Rivera (Janne Turpeenniemi), 62. 1–1 Toni Lehtinen (Aleksei Kangaskolkka), 66. 2–1 Petteri Forsell, 69. 2–2 Rivera (rp.), 72. 3–2 Forsell (rp.) 89. 3–3 Etchu Tabe (Mika Gröhn).
Mikä ratkaisi: RoPS pelasi ensimmäisen jakson kurinalaista puolustuspeliä. Maarianhamina hallitsi ja loi tilanteita etenkin toisella puoliajalla, kun RoPSin ryhmitys venyi ja joukkuepuolustus repesi pahasti. Pelitapahtumiin nähden RoPS oli onnekas, Alex Nyom maalillaan loistava. RoPSillakin jäi jossiteltavaa: Mika Lahtisella oli useampikin maalipaikka ja Wicks tönäisi Taben nurin selvän rangaistuspotkun arvoisesti.
Oho! RoPS on kohdannut Mariehamnin koko liigahistoriassa (IFK nousi kaudeksi 2005) vieraissa yhteensä neljä kertaa ja saavutti nyt ensimmäisen kerran pisteen laivareissulta.
Entä nyt: RoPSin hurja pelitahti jatkuu. Torstaina Keskuskentälle saapuu Jyväskylän Jalkapalloklubi. Peli on kolmas kuuden päivän sisällä.