perjantai, 13 touko 2011 08:29

RoPSin alkukiito loppui

Mikko Manninen iski JJK:n voittomaalin ohi Alex Nyomin. Takana tilannetta seuraa Shpat Qerimi. Mikko Manninen iski JJK:n voittomaalin ohi Alex Nyomin. Takana tilannetta seuraa Shpat Qerimi.

RoPSin Zakaria Abahassine moikkaa Mikko Mannista loppuverryttelyssä. JJK on juuri vienyt sarjapisteet RoPSilta 1–2-voitolla.

– Miten onnistuit tekemään maalin?, Abahassine huikkaa.
– En tiedä. Taisi olla kauden ainoa, Manninen vastaa.

JJK:n kasvatti Abahassine, 22, odottaa vielä liigauransa avausosumaa. Olisi ollut makea niitata maali juuri JJK:n verkkoon.
– Onhan sitä jo pari vuotta odoteltu, Abahassine toteaa.
Manninen, 25, ei ole hänkään urallaan maalitykiksi äitynyt. Mies on pelannut 148 liigaottelua. Nyt syntyi uran 14. maali.

ABAHASSINE TEKI liigadebyyttinsä jyväskyläläisten riveissä kaudella 2007. Marokkalaisen isän ja suomalaisen äidin pojalla on takana 37 liigaottelua.
– Jännitti kyllä pelata JJK:ta vastaan.
Zakaria Abahassine, suomalaisittain Sakke Hassinen, vaihtoi maisemaa huhtikuussa Jyväskylästä Rovaniemelle, eikä ole lähtöään katunut.
Eilinen tappio lopetti RoPSin liidon kauden alussa. Voitto Jarosta ja tasapeli Maarianhaminassa ei saanut toivottua jatkoa, vaikka RoPS sai avauspuoliajalla koittaa maalintekoa peräti yhdeksästä kulmapotkusta.
– Nukuimme molempien jaksojen alussa, Abahassine totesi.

YHDEKSÄSTÄ KULMASTA RoPS pystyi hyödyntämään yhden. Mika Gröhn vei RoPSin 1–0 johtoon Tuomo Könösen antaman kulman jälkitilanteesta. Toisen puoliajan alussa RoPS joutui altavastaajaksi.
JJK rynni vahvasti, eikä upeasti pelannut maalivahti Alex Nyomkaan pystynyt venymään jokaiseen palloon. Mikko Hyyrysen tasoitusmaali syntyi paluupallosta, kun Nyom oli ensin torjunut Jani Virtasen vedon.
Eero Korte pelasi Mikko Manniselle toiseen maaliin avopaikan maalin kulmalle, josta Manninen ei erehtynyt.
– Pystyimme pitämään palloa ja luomaan tilanteita. Ajattelin että RoPS kyllä väsyy jossain vaiheessa, sillä heidän prässipelinsä on erittäin kuluttavaa, Manninen totesi.
Samaa virkkoi JJK-valmentaja Kari Martonen.
– Ihailen miten nopeasti RoPSin joukkue on sisäistänyt pelitavan.
Toisella puoliajalla RoPSin tiivis ryhmitys alkoi kuitenkin repeillä.

RoPSin Zakaria Abahassine ei onnistunut ohittamaan JJK-puolustaja Jarkko Okkosta maalin arvoisesti.
ROPS-VALMENTAJA John Allen totesi oikean joukkueen vieneen eilen voiton.
– Me taistelimme hyvin, mutta JJK oli parempi.
– Etenkin heidän syöttöpelinsä oli paljon parempaa. Emme pystyneet toisella jaksolla rakentamaan maalipaikkoja ja ensimmäisellä uupui ratkaisijat paikoista huolimatta.
Toppari Etchu Tabe ja maalivahti Nyom pelastivat RoPSin useammilta takaiskuilta. Keskikenttäpelaaja Jose Manuel Rivera sai toisella jaksolla tehdä tilaa Eetu Muinoselle.
– Odotan Riveralta parempaa peliä. Hän ei saanut minusta tarpeeksi aikaan kymppipaikalla, Allen totesi.
Allenin mielestä liigan kova ottelutahti ei menoa haittaa.
– Nyt pelataan niin kuin Euroopan sarjoissa. Se on hyvä asia. Kukaan ei pääse voittamaan vahingossa mestaruutta.

Ottelupuntari
Miten kävi: RoPS–JJK 1–2 (1-0)
Tilastot: 1–0 Gröhn (11), 1–1 Hyyrynen (48), 1–2 Manninen (85). Yleisö: 1058
Mikä ratkaisi: Taitavampi JJK piti palloa ja jaksoi jauhaa paikkoja selvittyään RoPSin alkurynnistyksestä. JJK pystyi toisella puoliajalla tekemään ratkaisevat maalit.
Oho! RoPSin hyökkääjä Mika Lahtinen palkittiin ennen ottelun alkua perheenlisäyksen johdosta. JJK:ssa kaudet 2008–2010 pelannut kahden lapsen isä ei saanut kuitenkaan palkintoa itse ottelusta.
Entä nyt: RoPSin hurja pelitahti jatkuu, sillä joukkue kohtaa sunnuntaina FC Hongan Espoossa.