maanantai, 23 touko 2011 08:04

Pukumies pisti paremmaksi

John Allen viittoilee Etchu Tabea kärkeen. Job Dragtsma (oik.) vie pidemmän korren valmentajien kamppailussa. John Allen viittoilee Etchu Tabea kärkeen. Job Dragtsma (oik.) vie pidemmän korren valmentajien kamppailussa.

Interin valmentaja Job Dragtsma astelee mustassa puvussa Rovaniemen Keskuskentällä. Hän kättelee Rovaniemen Palloseuran valmentajaa John Allenia ennen jalkapalloliigan ottelun alkua. Allen on sonnustautunut verryttelypukuun, melkein kuin yksi pelaajista.

Interiä pidetään yhtenä sarjan suosikeista. RoPSilta on odotettu lähinnä taistelua sarjapaikasta.
Hollantilainen Dragtsma onnistui harvinaisessa tempussa ulkomaalaisvalmentajana kaudella 2008. Hän johti Interin Suomen mestariksi. Dragtsmaan luotetaan Interissä niin vahvasti, että mies teki seuran kanssa kauteen 2016 ulottuvan jatkosopimuksen.

INTERIN PELI näyttää ottelun alussa helpolta. Timo Furuholm vie joukkueen 0–1-johtoon pelin 11. minuutilla. Se jää ensimmäisen puoliajan ainoaksi osumaksi.
Dragstma istuu suurimman osan pelistä rauhallisena penkillä. Virkaveli ”Walesin tiikeri” Allen huitoo verkkareissaan kentän laidalla ja huutaa joukkueelleen.
RoPS tasoittaa heti toisen puoliajan alussa.
Interin maalivahti Magnus Bahne torjuu Tuomo Könösen vedon, mutta Mika Lahtinen laittaa pallon torjunnan jälkeen verkkoon.
RoPSin luottomies Etchu Tabe menettää pallon ja Furuholm pääsee toistamiseen maalintekoon. Rovaniemeläisten erikoistilannevelho Jose Manuel Rivera antaa vapaapotkun laidasta, jonka jälkeen vaihdosta tullut Zakaria Abahassine iskee tasoituksen 2–2:een.

TOISESTA PUOLIAJASTA muodostuu maalintekokilpailu. Interin kulmapotkusta Joni Kauko puskee 2–3:een. Allen huitoo jälleen kentän laidalla.
– Etchu!
Tabe nostetaan kärkeen ja Thomas Götzl siirtyy toppariksi. Pian verkko soi jälleen RoPSin päässä. Severi Paajanen vie Interin 2–4-johtoon.
Vaihdosta kentälle tullut Juho-Teppo Berg nousee hyvin laidalta. Jatkotilanteesta RoPS saa kulmapotkun. Riveran kulma kiertyy suoraan Interin maaliin ja tilanne on 3–4. Tämän pidemmälle kotijoukkueen taistelu ei kuitenkaan riitä.

INTERIN PUKUKOPISSA soi italialainen pop. Job Dragtsma siemailee muovimukista kahvia.
– Tulos on hyvä, mutta teimme pelistä aivan liian vaikean itsellemme.
– Meillä on parempi pelaajamateriaali kuin RoPSilla. Pystyimme pitämään tempoa yllä vaihtomiesten myötä ja he olivat myös ratkaisemassa peliä.
RoPS-kapteeni Könönen istuu lehdistötilaisuudessa polvet vahvasti teipattuina.
– Viikon tauko tulee tarpeeseen. Emme millään pysyneet fyysisessä taistelussa mukana.
Allen pyörittelee päätään. Kolmella tehdyllä maalilla pitäisi otteluita voittaa.
– Neljä maalia tuli omista virheistä. Emme voi antaa Interin kaltaiselle joukkueelle niin montaa tilaisuutta.
Inter nousee sarjakärkeen. Aivan kuten JJK Rovaniemellä voitettuaan.
– Hei, mehän olemme hävinneet täällä vain kärkijoukkueille, Allen huomauttaa.

Ottelupuntari
Laaja rinki toi tuloksen
Maalit: 11. 0–1 Furuholm, 47. 1–1 Lahtinen, 65. 1–2 Furuholm, 68. 2–2 Abahassine, 70. 2–3 Kauko, 2–4 Paajanen, 3–4 Rivera.
Yleisöä: 1937
Mikä ratkaisi: Inter jyräsi laajemmalla pelaajamateriaalilla. Interillä oli paikat ratkaista peli suuremmalla maalierolla. Alex Nyom pelasti pari varmaa maalipaikkaa torjunnoillaan. RoPS hyödynsi hyvin erikoistilanteensa.
Oho! RoPSin vaihtopenkillä ei istunut yhtään puolustajaa.
Entä nyt: RoPS pelaa seuraavan ottelunsa maanantaina 30.5. Hakan vieraana, joten joukkue voi saada loukkaantuneet puolustajansa Janne Turpeenniemen ja Albin Granlundin pelikuntoon ennen sitä.