ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 kesäkuu 2011 10:16

Suoraviivaista taistelupalloa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Päivän peli: RoPS - Kuopion Palloseura, jalkapalloliigan ottelu Keskuskentällä sunnuntaina 12.6. klo 18.30
Asetelma? Viime kauden sensaatiohopeajoukkue KuPS ei ole saanut peliään käyntiin toivotulla tavalla, vaikka se rynni cupin finaaliin, ja RoPSilla onkin täydet mahdollisuudet riistää pisteet.
Seuraa näitä! RoPSin hyökkäyspelissä avainasemassa on oivaltavasti syöttelevä erikoistilannevelho Manuel Rivera.
RoPS ei ole pystynyt hyödyntämään miehen taitoja optimaalisesti, ja hyökkäyspeliä on organisoitava kulkemaan enemmän meksikolaisen kautta. Rivera olisi parhaimmillaan täysin vapaassa roolissa ilman puolustusvelvoitetta, jolloin hänen tarvitsisi kuluttaa voimiaan nappulaliigatason prässipeliinsä.
KuPS on valmentajansa Esa Pekosen näköinen joukkue: Isokokoinen, erittäin fyysinen ja suoraviivaisesti pelaava. Painimalla RoPS ei pärjää, mutta nopealla pelillä KuPSin kankeaa ja hieman puujalkaista puolustuslinjaa voi horjuttaa.
John Allenin pitäisi jo vakiinnuttaa avainpelipaikat. Tuomo Könönen pelaa hienosti vasempana pakkinakin, mutta siellä ”pomon” hyöty joukkueelle ei ole maksimaalinen. Könösen johtajuutta ja pelinrakennustaitoa tarvitaan keskialueelle.
Oho! RoPSin Albin Granlund on pelannut miesten sarjoissa kaikilla sarjatasoilla vitosdivarista liigaan.
Poissaolot? Sairastuvalla ovat RoPSin Mika Gröhn, Thomas Götzl sekä KuPSin Atte Hoivala.
Arvio? Kahden vastaiskujoukkueen kohtaaminen voi mennä asemasodaksi, ja tasapeli on todennäköisin lopputulos.

Markku Saukko
© 2011 Lapin Kansa

Luettu 1655 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227