ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 syyskuu 2011 18:45

Poroparlamentti ”Dramaattinen ottelu!”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Jore Hietanen Jore Hietanen

Mikä ottelu: Su 18.9. RoPS – JJK 3 - 3
Poroisäntä
Jore Hietanen

Jalkapallotausta: Hietanen on pelannut jalkapalloa lapsesta saakka, ja takana on pitkä ura alasarjoissa. Jore on edustanut junioritasolla RoPSia, ja sitten Rovaniemen Palloa, Rovaniemen Reipasta, Kanuunoita ja FC Santa Clausia. Myös Kaukosen Pallon edustusasun Poroisäntä on pukenut päälleen.
”En ole tarkkaa kirjaa pitänyt, mutta Kakkosen ja Kolmosen pelejä olen pelannut monta sataa.”
Kaukosessa Hietanen kulki Rovaniemeltä monen muun pelimiehen tavoin 1990-luvulla.
”Sieltä on urani pisin tappioton putki, puolitoista kautta ilman häviötä.”
Nykyisin Hietanen valmentaa FC Lynxin 2001 syntyneiden poikien joukkuetta.
”Poikani Roni pelaa joukkueessa”, juniorivalmentaja kertoo.

Fanijoukkueet ja pelaajat: RoPSin ja Santan pelit Hietanen seuraa tarkasti, ja kansainvälisiltä kentiltä fanijoukkue on Liverpool, joka on suomalaisten kestosuosikki. Suosikkipelaajien kaarti on laaja. Sieltä löytyy esimerkiksi luunkova saksalainen Lothar Matthäus ja Pool-legenda John Barnes. RoPSin pelaajista mieleen ovat jääneet erityisesti topparisuuruus Steven Polack, taiturimainen Vasili Karatajev ja loistavan pitkän uran RoPSissa pelannut kajaanilaiskaksikko Tero Kemppainen ja Ari Tegelberg.
RoPSin kulunut kausi on sujunut heikosti, mutta yksilötasolla Hietanen nostaa esille Henrik Ojamaan, Eetu Muinosen ja Tuomo Könösen.

Poroerottelu
Miten ottelu meni?

Ottelu oli dramaattinen ja vauhdikas. Vierasjoukkue löi alkutahdit pelille, ja trio Mikko Manninen, Jani Virtanen ja Babatunde Wusu vakuuttivat Hietasen: ”Vaikuttivat täysin pitelemättömiltä ja Wusu näyttikin ratkaisevan pelin kahdella maalillaan nättien syöttökuvioiden päätteeksi.” JJK:lla oli mahdollisuudet lisätä johtoaan, mutta Alex Nyom otti tärkeitä koppeja avauspuoliajalla. RoPS teki huikean nousun avauspuoliajan lopulla tasoihin Jose Manuel Riveran kulmapotkujen seurauksena. RoPS näytti katkaisevan 19 ottelun voitottoman putken Mika Lahtisen puskettua makean johto-osuman entisen seuransa verkkoon. Peli kulki näyttävästi, ja joukkue pystyi hyökkäämään lyhyin syötöin.
”RoPSin kurittaja toisessa polvessa Tamas Gruborovics kuitenkin upotti kaukolaukauksen sisään, ja tasoitti pelin. Muistan kuinka isä Tibor osui aikoinaan RoPSia vastaan Mikkelin Palloilijoiden riveissä”, Hietanen kertoo.
Poroisännän mielestä RoPSin olisi johtoasemassa pitänyt tappaa peli.
”Joukkueella on nyt henkinen lukko päällä voittaa pelejä.”

Pelin kohokohta:
”Avauspuoliajan lopun tehokas erikoistilannepelaaminen, jossa kaksi peräkkäistä kulmapotkua tuotti kaksi osumaa ja nousun kahden maalin takaa tasoihin.”

Ottelun pelaaja:
Sakari Saarinen, joka sytytti taistelullaan koko joukkueen.

Terveiset tuomareille:
Hietanen ei ollut tyytyväinen Mattias Gestraniuksen johtaman tuomariston työskentelyyn: ”Liikaa esillä ja epävarmasti, 6-.”

Sarvia ja papanoita:
Kolme papanaa:
RoPSin henkiselle lukolle. Joukkue jäätyy, kun pitäisi voittaa peli.
Kaksi sarvea:
RoPS taisteli itsensä peliin mukaan surkean alun jälkeen.
Yksi sarvi:
Pelin viihdearvo. ”Mahtava peli katsojille, maaleja, vaarallisia tilanteita, dramatiikkaa ja jännitystä loppuvihellykseen asti.”

Markku Saukko
© 2011 Uusi Rovaniemi

Luettu 1906 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309