ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 20 helmikuu 2012 08:16

RoPS taipui myös sunnuntaina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Tuomas Tyystälä kuljettaa palloa Altan kapteenin seuratessa. Taustalla RoPSin brassihyökkääjä Dinho. RoPSin Tuomas Tyystälä kuljettaa palloa Altan kapteenin seuratessa. Taustalla RoPSin brassihyökkääjä Dinho. Kuva:Tiina Perälä

Rovaniemen Palloseuran kansainvälisen FootCoop turnauksen saldo jäi tuloksellisesti laihaksi. Joukkue hävisi myös sunnuntain ottelunsa Norjan toiseksi korkeimman sarjaportaan Alta IF:lle numeroin 1–2. Alta olikin näin turnauksen paras joukkue, sille se kaatoi perjantaina AC Oulun.

RoPSin ainoan osuman puski sisään Antti Peura. Norjalaisten maalit tekivät Jesper Törnqvist ja Svein Ove Thomassen. RoPS pelasi vahvasti ensimmäisen puoli tuntia, mutta sitten etenkin eilen täyden ottelun pelanneiden avainmiesten jalka alkoi painaa.
Kari Virtanen joutui vaihtamaan kentälle useamman junioripelaajan. Toinen puoliaika oli norjalaisten hallintaa, ja suoranaista dominointia RoPSin jouduttua vajaamiehiseksi pelin 76. minuutilla, kun Peura ajettiin kentältä. Ulosajo oli räikeä tuomarivirhe.
– Joukkue väsyi, ja naurettava punainen sekoitti loputkin pelistä, rajusti Törnqvistin ja Mate Dujilon kanssa paininut Mika Lahtinen puhisi.
Ottelun alkuhetkillä RoPS oli vahva. Marcius Back laukoi komeasti hieman yli, sitten Jose Manuel Rivera vapautti Lahtisen puolittain läpi, mutta norjalaisveskari venyi hienoon torjuntaan. RoPS meni johtoon reilun 20 minuutin jälkeen. Backin loistava puolenvaihto tavoitti Riveran, jonka nappikeskityksen Peura nikkasi sisään.
Alta tuli rinnalle, kun Törnqvist puski keskityksen verkkoon. Voitto-osuma tuli toisella puoliajalla erikoistilanteesta, kun Thomassenin vapaapotku ohitti Pauli Tuiskun. Altan ryhmitys oli tiivis, ja linjojen välissä oli tilaa hyvin vähän. Fyysisen joukkueen tähti oli Trond Fredrik Ludvigsen, joka on parhaimmillaan pelannut Bundesliigassa.
Suurimmat murheet RoPSilla oli jälleen puolustuspelissä, joka oli ajoittain kaoottista. Esimerkiksi Jarkko Lahdenmäki sijoittui jatkuvasti väärin, ja joutui kertaalleen pelastamaan tilannetta kädelläänkin. Pilkun norjalaiset ampuivat RoPSin onneksi karkeasti yli.
Tulos veti Virtasen mietteliääksi.
– Järkyttävä määrä puolustusvirheitä. Meille tehtiin täällä viisi maalia, joista neljä erikoistilanteista, lisäksi vastustaja epäonnistui pilkulta.

RoPS: 4-2-3-1: Mikko Vilmunen (v. Pauli Tuisku); Jari Gröhn, Jukka Yrjänheikki, Jarkko Lahdenmäki, Jere Moilanen; Marius Back, Tuomas Tyystälä (v. Joonas Hakala); Antti Peura, Jose Manuel Rivera (v. Juho Sieppi), Dinho (v. Joonas Pennanen); Mika Lahtinen.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Kommentti: Tulosten takana
Oulun turnaus näytti missä RoPS tällä hetkellä menee, kun sarja-avaukseen on aikaa kaksi kuukautta. Vaikka tulokset eivät olleet kummoisia, niiden takana näen kuitenkin positiivisia merkkejä. Peli toimi hetkittäin erinomaisesti, ja useat uudet pelaajat ovat hyviä hankintoja.
Seuran on nyt toimittava määrätietoisesti, ja nakattava tusinatestimiehet yli laidan. Dinhosta ei ole RoPSin hyökkääjäksi, ja myös Marin Gjoca joutaa myös muualle. Marciel Back on pelimies, mutta sopiiko hän Virtasen palapeliin on toinen asia.
RoPS tarvitsee ehdottomasti kaksi liigatason topparia, laitapuolustajan ja hyökkääjän. Jos nämä hankinnat tehdään, edessä ei olekaan välivuotta, vaan kamppailu kärkisijoista. Tärkein menestystekijä on voittava valmentaja Kari Virtanen. Uskon, että katastrofaalisen viime kauden jälkeen RoPS on takaisin kehässä.

Markku Saukko

Luettu 2545 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227