Uutiset

Miehet

lauantai, 21 huhtikuu 2012 12:27

Ykkösellä kovat kehitystavoitteet

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin Jose Manuel Rivera (kesk.) ja Joonas Pennanen joutuivat harjoitusottelussa toteamaan OPS:n paremmakseen. Molemmat joukkueet pelaavat tällä kaudella Ykkösessä. RoPSin Jose Manuel Rivera (kesk.) ja Joonas Pennanen joutuivat harjoitusottelussa toteamaan OPS:n paremmakseen. Molemmat joukkueet pelaavat tällä kaudella Ykkösessä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Suomen Palloliitto julisti kovat yleisö- ja kehitystavoitteet jalkapallon miesten Ykkösen kauden avaustilaisuudessa Oulussa. Palloliiton huippujalkapallojohtaja Petri Jakonen kertoi liiton aikovan nostaa Ykkönen Suomen kolmanneksi seuratuimmaksi sarjaksi jääkiekon SM-liigan ja Veikkausliigan jälkeen.

– Tavoitteemme on ohittaa jääkiekon Mestis, ja olla edellä salibandya ja koripalloa, Jakonen paalutti.
Huippujalkapallojohtaja unohti listaltaan Superpesiksen. Kansallispeli keräsi viime kaudella kolmanneksi eniten yleisöä pallopelien lehtereille. Joka tapauksessa tavoite on kunnianhimoinen, sillä edessä on todellinen urheilun superkevät ja -kesä. Katsojista kilpailevat suurtapahtumat jääkiekon MM-kotikisat, jalkapallon EM-kilpailut, yleisurheilun EMkotikisat ja vielä kaiken päälle kesäolympialaiset.

VIIME kaudella Ykkösen yleisökeskiarvo oli 867 katsojaa. Mestiksen kuluneen kauden katsojakeskiarvo oli 1 100. Nousua tarvittaisiin siis reilusti. Kärjessä porhaltaa jääkiekon SM-liiga päättymässä olevan kauden 5 108 silmäparin keskiarvolla, viime kauden Veikkausliigan keskiarvo oli 2 204 katsojaa, ja Superpesiksen noin 1 800.
Jakonen uskoi kovatasoisen kymmenen joukkueen sarjan houkuttelevan yleisöä ja kehittävän suomalaista jalkapalloa kohti eurooppalaista huippua. Ykköseen tulee mukaan liigan tapaan erityiset juhlapäivät, jotka ovat keränneet hyvin yleisöä.

JAKONEN välitti avajaisiin kansainvälisen jalkapalloliiton FIFAn ja kansainvälisen poliisin Interpolin terveiset ja tilannekatsauksen vedonlyöntivilpin vastaisesta taistelusta.
– Ongelma on jalkapallossa paljon dopingia pahempia. Haluan välittää kiitokset Rovaniemen Palloseuralle, joka hoiti viime kevään ongelmat kansainväliselläkin mittakaavalla aivan esimerkillisesti. Sekä Interpol että FIFA halusivat erityisesti kiittää RoPSin toimintaa vaikeassa asiassa, Jakonen kertoi.

TILAISUUDEN lopussa shown varasti Oulun Palloseuran manageri Miika Juntunen. Hän pyysi puheenvuoron, marssi lavalle ja avasi kännykkänsä.
– Sain juuri tekstiviestin kulttuuriministeri Paavo Arhinmäeltä. Harjoituskeskushankkeellemme on myönnetty 750000 euron valtionavustus, Juntunen julisti. OPSin 4,5 miljoonan euron jalkapallohalli ja harjoituskeskus rakennetaan Oulun Castrenin liikunta- alueelle.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1365 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Miesten Ykköstä ja Naisten Kakkosta. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
  +358 405 388 325
  matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
  +358 505 990 309
  jari.nasman@rops.fi