lauantai, 19 touko 2012 10:18

Lahtisen ”Lada” käynnistyi

Mika Lahtinen oli kahdella maalillaan RoPSin juhlittu ”kultakenkä” KooTeePeen kaadossa. Mika Lahtinen oli kahdella maalillaan RoPSin juhlittu ”kultakenkä” KooTeePeen kaadossa. Kuva:Anssi Jokiranta

Rovaniemen Palloseura palasi väkevästi voiton tielle kotkalaisen KooTeePeen kustannuksella jalkapallon Ykkösessä helatorstaina. Nihkeän alun jälkeen kenttä kääntyi isännille, joilla oli varaa tuhlata jopa rangaistuspotku 3–1 (1–1) päättyneessä ottelussa.

RoPSin maalihanoja käänsi ”kaakkoon” Mika Lahtinen, jonka osumat (1–1 ja 2–1) ratkaisivat kolme pistettä isännille. Maalit olivat ”Ladalle” kauden ensimmäiset.
– Olihan se hyvä saada pää auki. Molemmat olivat tärkeitä maaleja ja molemmat sai juosta sisään. Pitää vaan mennä rohkeasti sotaalueelle, kommentoi Lahtinen.
– Tarjoilukin oli kohdallaan, huomioi RoPSin valmennusvastuuta ottelussa kantanut Matti Hiukka. Päävalmentaja Kari Virtanen oli perhesyistä kotonaan Turussa.

YKKÖSTARJOILIJA oli RoPSin vikkeläliikkeinen nigerialaiskärki Emenike. Ensimmäisen maalitarjouksen sai Aleksandr Kokko, mutta tulitus päätyi maalin ohi. Viisi minuuttia myöhemmin Emenike karkasi vasemmalta uudelleen ja nyt paikalle rynnisti nappulakengät kesken avausjakson vaihtanut Lahtinen. Hän ohjasi tasoitusmaalin verkkoon.
Emenike oli mukana Lahtisen toisen jakson voittomaalissa, nyt sivurajaheiton hoitajana. Pallo tuli nopeasti Kokon jalkoihin ja siitä saman tien Lahtiselle, joka juoksi 2–1.
– Emenike menee tässä maassa jokaisen pakin ohi. Pitää vain olla malttia odottaa, pallo kyllä tulee ennemmin tai myöhemmin, Lahtinen tiesi.
”Ladan” kengänvaihtooperaatio ei johtunut märästä tekonurmesta vaan nauhojen katkeamisesta.
– Pallo meni sisään ensimmäisellä kosketuksella. Sen verran olen taikauskoinen, että tällä parilla jatkan myös seuraavassa ottelussa.
RoPSin maalinumerot kaunisteli loppuhetkillä Jose Manuel Rivera, joka sai vapauttavat syötön vaihdosta tulleelta Tuomas Tyystälältä. Meksikolaisella oli aikaa tällätä pallo alanurkkaan, 3–1.
Hetkeä aiemmin Rivera tosin tuhri Mika Lahtisen hankkiman rangaistuspotkun. Kova veto tärähti ylärimaan.
– Manu ei vedä nyt rankkareita, ennakoi Hiukka jatkoa.

ROPSIN ainoa takaisku oli nollapeliputken katkeaminen jo avausjaksolla. Nolla kesti 291 minuuttia.
KooTeePeen 201-senttinen jenkkihyökkääjä Aaron Wheeler puski kulmapotkun suoraan verkkoon. Hetkeä aiemmin Wheeler pääsi yrittämään ensimmäisen kerran, mutta tuloksetta. RoPSin johtava toppari Obilor kolhi tilanteessa itseään sen verran, ettei ollut juuri maalitilanteessa Wheeleriä vahtimassa.
Muuten RoPSin puolustuslinja oli nytkin rautaa. Keskikentän ankkuriksi päätynyt Ebrima Sohna tuo kaivattua tasapainoa joukkueen pelaamiseen. Hän parantaa peli peliltä ja korvaa kaikesta päätellen pelilupaa odottavan Victor Turciosin enemmän kuin hyvin.
– Paremmalle hävittiin. RoPS oli toisella jaksolla selvästi parempi joukkue. Se on taitava, liikkuva ja nopea, kehui Kotkan valmentaja Janne Hyppönen.