ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 touko 2012 11:09

Lahtisen pää oikeassa paikassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS-kärki Mika Lahtisen maalivainu jatkui maanantai-iltana Oulussa, missä hän puski ottelun ainoan maalin. Menoa seuraa OPSin Juha-Matti Huovinen. RoPS-kärki Mika Lahtisen maalivainu jatkui maanantai-iltana Oulussa, missä hän puski ottelun ainoan maalin. Menoa seuraa OPSin Juha-Matti Huovinen. Kuva:Sami Korkala

Pohjoisen jalkapallovaltikka on alkukauden perusteella tukevasti Rovaniemen Palloseuran kourassa. RoPS haki Raatin stadionilta tärkeän vierasvoiton Ykkösen ennakkosuosikista Oulun Palloseurasta.

Ratkaisuosuman puski kapteeni Tuomo Könösen kulmapotkusta Mika Lahtinen, joka näin jatkoi maalitehtailuaan. Helatorstain hän osui kahdesti Kotkan verkkoon.
– Tärkeä maali taas. Sain viime pelin osumista itseluottamusta, ”Lada” jutteli.
Kulmapotku oli sovittu kuvio.
– Pistimme veskarille painetta tulemalla aivan iholle, ja ”Tume” antoi pallon suoraan nuppiin.

OTTELU OLI fyysinen tappelupeli, jossa ei juuri hienouksia nähty. Kurinalainen RoPS kuitenkin ansaitsi voittonsa.
Ottelun alussa RoPS oli pahasti jäässä. OPS aloitti vahvasti ja etenkin nopea Jean Fridolin Ngambe Ngambe juoksutti RoPS puolustusta. RoPS maalivahti Mikko Vilmunen tekikin alkuhetkillä tärkeitä voittavia torjuntoja, ja piti joukkueensa mukana pelissä.
RoPS pääsi noin vartin pelin jälkeen peliin mukaan ja kontrolloi siitä eteenpäin palloa selvästi. Juoksukone Emenike oli nivusvaivaisena sivussa, joten hyökkäyspeliin oli löydettävä uusia ideoita. Tuomas Tyystälä operoi laidalla hyvin pallollisena, mutta pieni pehmeys leimaa kemiläisen otteita.
RoPSin keinot loppuivat kuitenkin hyökkäyskolmanneksella, eikä selviä maalipaikkoja juuri syntynyt. Voitto-osuma nähtiin ottelun 38. minuutilla. OPSin peli oli heikosti organisoitua, eikä oululaisista ollut alkuminuuttien jälkeen uhkaamaan RoPSia avauspuoliajalla.

TOISELLE PUOLIAJALLE OPS tuli ryskeellä. Päävalmentaja Luiz Antonio haki tasoitusta rohkeasti, ja siirtyi pian kolmen miehen puolustuslinjaan ja nosti toppari Luizaon kärkeen. OPS haki ratkaisua pitkillä palloilla, ja Vilmunen joutuikin venymään parhaimpaansa pelastaessaan Vladislav Viricin komean syöksypuskun.
Voimakkaasti kärjessä paininut Aleksandr Kokko jouti vaihtoon nivustaan pidellen. Vastaavaa pallon suojaaja ei joukkueesta löydy, joten hyökkäyksien kesto lyheni. OPSin paine lisääntyi, mutta samalla RoPSille aukeni vastahyökkäyssaumoja. Lahtinen hukkasi parikin läpiajoa. Myös Tyystälällä, ja hyvin pakkina pelanneella Antti Peuralla oli tontit tappaa peli.
Vielä ottelun lisäajalla jälleen pelin ytimessä hyökkäyksiä rakennellut Jose Manuel Rivera oli loistopaikassa, mutta ampui pallon päin maalivahti Lauri Rönkköä.

ROPSIN PÄÄVALMENTAJA Kari Virtanen oli tyytyväinen voittoon, vaikkei intoutunutkaan kehumaan omiensa peliä.
– OPS on isokokoinen joukkue, ja tuotti meille vaikeuksia. Painotin erikoistilanteita molemmissa päissä. Onnistuimme hienosti kulmapotkuista ja puolustimme hyvin OPSin vaaralliset erikoistilanteet.
Mika Lahtinen kiitteli joukkueen puolustuspeliä ja maalivahti Vilmusta.
– On helppo pelata, kun takana on luotettava veskari ja puolustuspeli toimii. Nyt voittoon riittää yksikin maali, kun viime kaudella piti tehdä neljä.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1930 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309