ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 26 touko 2012 11:30

RoPS lyö perinteikkään HIFK:n lattiaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – HIFK, jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 26.5. klo 17.

ASETELMA? RoPS jatkaa vahvaa menoaan ja joukkue porhaltaa sarjakärjessä SJK:n kanssa 13 pisteellä. HIFK on ennakkoon yksi sarjan heikoimmista, mutta sekään ei ole mikään heittopussi tasaisessa sarjassa. Tähtirinnat ovat keränneet neljä pistettä.

SEURAA NÄITÄ! RoPSin maalivahti Mikko Vilmunen on huippuveskari. RoPSin veräjällä on ollut edes osapuilleen yhtä laadukas vahti viimeksi kaudella 2004, kun Ville Wallén torjui sinipaidoissa. ”Viikinkipäällikkö” huokuu tolppien välissä rauhallisuutta ja johtajuutta. Hän ei höntyile vastaantuloissaan eikä keskityspalloissa. Mies välttää riskejä, eikä esimerkiksi aina pyri vaarallisiin ja näyttäviin koppeihin, vaan tarvittaessa nyrkkeilee pallon pois sota-alueelta. Vilmunen on erinomainen ohjaamaan peliä ja pelaa mallikkaasti myös jalalla. Hän tekee tärkeitä voittavia torjuntoja! HIFK:n kannattajaryhmä Stadin Kingit edustaa jalkapallofanikulttuuria, jota Suomessa nähdään harvoin. Rovaniemellä nähtäneen innokas fanijoukko.

OHO! HIFK on perinteikäs jalkapalloseura, vaikka suuruuden päivistä on jo aikaa. Seura on voittanut seitsemän mestaruutta, viimeisimmän vuonna 1961. IFK:ta ovat edustaneet muiden muassa kenttien ulkopuolellakin legendaksi nousseet näyttelijä-ohjaaja Åke Lindman ja pirtukuningas Algot Niska.

POISSAOLOT? RoPSin Emeniken pelaaminen on epävarmaa. HIFK:n Miikka Suikki on loukkaantuneena.

ARVIO? RoPS näytti Oulussa pystyvänsä vastaiskupelin lisäksi pallokontrolliin. Nyt RoPS käyttää isännän ääntä ja pakottaa vieraat asemasotaan omalle puolustusalueelle. RoPS ottaa kolme pistettä parin maalin voitolla.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1900 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227