maanantai, 04 kesäkuu 2012 08:33

RoPSin Kokko roihusi Seinäjoella

RoPSin kolmannen maalin tehnyt Ndukaku Udoka Alison menetti pallon SJK:n Touko Tumannolle. RoPSin kolmannen maalin tehnyt Ndukaku Udoka Alison menetti pallon SJK:n Touko Tumannolle. Kuva:Jouko Hänninen

Rovaniemen Palloseura vankisti otettaan jalkapallon Ykkösen kärjessä, kun se kaatoi kotonaan pelanneen sarjanousija Seinäjoen Jalkapallokerhon maalein 1-3 (0- 1). Voittajien sankareita lakeudella olivat puolustuslinjaa virheettömästi johtanut Faith Friday Obilor sekä kaksi ensimmäistä maalia tehnyt Aleksandr Kokko.

– Samanlainen voitto tämä oli kuin edellisetkin. Luotetaan puolustukseen ja isketään sitten kovalla hyökkäyskalustollamme ne ratkaisevat pari maalia, Kokko totesi.
– Omalta kohdalta lähti apina selästä, kun pystyin kuudennessa pelissä tekemään ensimmäiset maalit. Ensimmäinen maali tuli hyvän nopean hyökkäyksen päätteeksi ja toisessa osumassa pääsin puskemaan pallon verkon perille tiukan vääntämisen jälkeen, Kokko jatkoi.
Pelin juoni oli selvä. SJK piti palloa ja RoPS pyrki iskemään terävillä vastahyökkäyksillä.
Vieraiden kannalta ottelu alkoi todella hyvin, kun kotijoukkueen pahan virheen seurauksena vieraat pääsivät hyökkäämään kahdella yhtä vastaan. Tuo hyökkäys päättyi Aleksandr Kokon varmasti viimeistelemään maaliin ja niin runsaslukuinen (1584) seinäjokelaiskatsomo oli hiljennetty heti alkuunsa.
Jatkossa RoPS:n ote hiipui ja SJK sai entistä paremman otteen pelistä. Sen seurauksena Kerho pääsi pariin otteeseen hätyyttelemään isäntien maalia, mutta kummallakin kerralla Mikko Vilmunen selvitti tilanteen kulmuriksi.
– Ensimmäisellä puoliajalla annettiin vastustajalle turhaan tilaa ja Christian Sund pääsi aivan liikaa palloon kiinni. Toisella puoliajalla onnistuimme paremmin ja siihen esitykseen olen tyytyväinen. Tämä taisi olla ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun Mikko (Vilmunen) joutui kunnolla torjumaan, RoPS:n valmentaja Kari Virtanen mietti.

KOKON TOISEN jakson alkupuolella (58.) puskema toinen maali ratkaisi kamppailun lopullisesti, sillä seinäjokelaiset puskivat koko ajan valkopaitojen puolustusmuuriin. Ndukadu Udoka Alisonin puskema 3-0 osuma 69. minuutilla kellisti lopullisesti kotijoukkueen.
Toki SJK pystyi tekemään vielä maalin, kun vaihdosta kentälle tullut brassi Daniel Caumo laukoi tuomarin antamalla lisäajalla 1-3 kavennuksen. Sitä ennen pallo kävi jo kerran rovaniemeläisten maalissa. Vilmunen onnistui kuitenkin kauhomaan pallon rajan takaa vielä peliin mukaan ja ottelu jatkui kuin mitään ei olisi tapahtunut.
Tappiosta huolimatta pohjalaiset antoivat täyden vastuksen pohjoisen pojille, mistä kertoo jotain kotijoukkueen 11 kulmapotkua ottelussa.
– SJK oli hyvä ja tämä oli tiukka kamppailu selvistä lukemista huolimatta. Seinäjokelaisten hyvyyttä kuvastaa myös se, että tuo heidän tekemänsä maali oli ensimmäinen meille tehty pelitilannemaali tänä vuonna, Aleksandr Kokko muisteli.
RoPSin kausi jatkuu ensi lauantaina kotiottelulla joensuulaista Jippoa vastaan.

Aleksander Kokko teki ensimmäiset maalinsa RoPSin paidassa.

Kokoonpanot
SJK: Luis Da Silva, Mikko Väänänen, Christian Sund, Patrik Lomski, Mikko Ylihärsilä, Kim Palosaari (70. Aki Sipilä), Touko Tumanto, Justin Moose, Ville Ylinen (63. Daniel Tomazi Moreitra Caumo), Matti Lähitie, Patrick Phelan.
RoPS: Mikko Vilmunen, Faith Friday Obilor, Albin Granlund, Ndukaku Alison, Antti Peura, Tuomo Könönen, Ebrima Sohna, Jose Manuel Rivera, Emenike Uchenna Mbachu, Mika Lahtinen, Aleksandr Kokko (77. Mika-Matti Maisonvaara).