sunnuntai, 10 kesäkuu 2012 10:07

RoPSin kone ryskyttää voitollisesti

RoPS-kapteeni Tuomo Könönen aloitti maalillaan Jipon kaadon. Onnittelemassa toppari Obilor, hyökkääjä Emenike sekä puolustaja Albin Granlund. RoPS-kapteeni Tuomo Könönen aloitti maalillaan Jipon kaadon. Onnittelemassa toppari Obilor, hyökkääjä Emenike sekä puolustaja Albin Granlund. Kuva: Jouni Porsanger

Kahdeksan ottelua, seitsemän voittoa, yksi tasapeli, ei tappioita.
Rovaniemen Palloseuran päävalmentaja Kari Virtanen on virittänyt joukkueen moottorin murisemaan bassoäänellä ja voimalla, joka tällä hetkellä tekee silppua vastustajistaan. Rajusti töitä paiskinut Joensuun Jippo kesti RoPSin iskuja reilun tunnin, mutta rojahti lopulta 4–0 (1-0) lukemin Keskuskentän muovinurmelle.

– Meillä on paljon kokemattomia pelaajia. Jotta pärjäisimme RoPSin tasoiselle joukkueelle, täytyisi meidän pitää tasomme äärimmillään 90 minuuttia ja lisäaika päälle. Se on liian raskasta, Jipon päävalmentaja Jarmo Korhonen tunnusti.
RoPSin ykköskärki Aleksandr Kokko oli jalkavaivaisena sivussa, mutta tulivoimaa rovaniemeläisten arsenaaliin jäi riittävästi.

KORHONEN ON mestari riuhtomaan pelaajamateriaalistaan kaiken tehon irti. Nytkin pahasti loukkaantumisten runtelema joukkue jaksoi RoPSin ryskytystä hyvin reilun tunnin, ja samanlaisilla otteilla putoajaksi veikattu ryhmä säilyy sarjassa, taas.
Ottelun alku oli kahden hyvin organisoituneen joukkueen asemasotaa. RoPSin keskikentän keskusta toimi nyt hyökkäyssuuntaan paremmin kuin aiemmin tällä kaudella, ja kolmikko Tuomo Könönen-Ebrima Sohna-Jose Manuel Rivera pyrkivät hyödyntämään ajoittain Jipon keskikentän- ja puolustuslinjan väliin jäävää tilaa.
Nopeasti pallonmenetyksen jälkeen pelin alle ryhmittynyt Jippo tukki syöttösuunnat hyvin, kunnes reilun 20 minuutin pelin jälkeen Könönen pääsi marssimaan pallon kanssa reiluun 20 metriin ja latomaan pallon tarkasti maalin alanurkkaan. Jippo tuli takaiskun jälkeen takaisin peliin, ja Santeri Sjöblom sekä edelleen joukkueensa tärkein pelaaja Tarmo Koivuranta hätyyttelivät Mikko Vilmusta RoPS-maalilla.
Toisen puoliajan alun RoPS pelasi flegmaattisesti ja huolimattomasti. Puolustuslinja sähelsi pallon muutamaan otteeseen helposti vastustajalle, ja Jippo oli päästä mukaan rattaille etenkin vaarallisten sivurajaheittojensa ja kulmapotkujensa turvin. Tiukoissa paikoissa toppari Obilor oli kuitenkin jälleen täyttä rautaa.

OTTELU RATKESI 72. minuutilla, kun suomenhevosen työmoraalilla töitä tehnyt Mika Lahtinen viimeisteli tyylikkäästi Tuomas Tyystälän esityöstä numeroiksi 2 – 0. Tämän jälkeen Jipon selkäranka katkesi. Joukkue sähläsi pallon omaan maaliin ja maalivahti Mikko Ikonen joutui suoralla punaisella ulosajetuksi pelattuaan palloa käsin rangaistusalueen ulkopuolella.
Jose Manuel Rivera niittasi tilannetta seuranneesta vapaapotkusta loppunumerot.
– Pelasimme ottelun alun pitkästä aikaa hyvin. Lukemiin olen tietenkin tyytyväinen, pelkäsin tätä peliä etukäteen, sillä Jippo on työteliäs joukkue, Virtanen perkasi ottelua.
– Hyvällä tiellä ollaan. Johtoasemassa olimme hieman kurittomia, eikä muoto pysynyt pallonmenetysten jälkeen kasassa, Tuomo Könönen kertoi ja iloitsi joukkueen alkavasta kolmen päivän lomasta.

Ottelupuntari
RoPS-Jippo 4 – 0 (1-0)
Maalit: 22 min. 1 – 0 Tuomo Könönen, 72 min. 2 – 0 Mika Lahtinen, 85 min 3 – 0 om. Samu Suoraniemi, 90 min. 4 – 0 Jose Manuel Rivera.
Mikä ratkaisi? RoPSin parempi pelaajamateriaali lopulta käänsi pelin. Nopeamman, taitavamman ja fyysisemmän RoPSin kone on V8, kun Jippo ajelee 1,5-litraisella nelipyttyisellä.
Oho! RoPSin sarjajohto on nyt kuusi pistettä.
Entä nyt? Seuraavaksi RoPS kohtaa 17.6. kotiottelussa FC Viikingit.