ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 25 kesäkuu 2012 11:54

Höykyttääkö RoPS hämäläisiä?

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – FC Hämeenlinna, jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä maanantaina 25.6. klo 18.30.

Asetelma. Sarjakärki RoPS veti sarjan ensimmäisen kolmososan sellaisella kitarasoololla, jota ei sentään kukaan odottanut. Nyt vastaan asettuva Hämeenlinna tuskin pystyy junaa pysäyttämään. Kovin tavoittein kauteen lähtenyt hämäläisryhmä on juuttunut putoajan paikalle, mutta oli likellä voittaa PK:n keskiviikkona. RoPS on kuitenkin selvä suosikki.

Seuraa näitä! RoPSin Mika Lahtinen valittiin pelaajien toimesta sarjan kuukauden pelaajaksi. Sarjan maalintekijätilastoa johtava työjuhta ei ole kliininen viimeistelijä, mutta kokonaisvaltaisesti ”Lada” on kuitenkin sarjan parhaita hyökkääjiä.
Lahtinen myös puolustaa uhrautuvasti ja pääpelivoima oman pään erikoistilanteissa on merkittävä. Lahtinen on ollut liigapelaajana rivimies, mutta Ykkösessä aina sarjan eliittiä. Miehen uran Ykkösen saldo 83 peliä ja 27 maalia on komea.
Hämeenlinnan brassikaksikko Luis Vanderlei eli Deco ja Ozeias Graciano ovat tuttuja pohjoisen kentiltä. Vanderlei pelasi TP- 47:ssä ja OPSissa ja Graciano PS Kemissä. Vanderlein vasuri on yhä maaginen, ja brassi on vaarallinen erikoistilannespesialisti.

Oho! Ykkösen joukkueet tarpovat hurjassa otteluruuhkassa. RoPS pelaa kahdessa viikossa neljä peliä. Joukkueen materiaalissa ei ole laadukasta leveyttä, joten Kari Virtasen mahdollisuudet rotaatioon ovat vähäiset.

Poissaolot? Hämeenlinnan Harri Suhonen on loukkaantunut, ja Jukka-Pekka Tuomenoja on pelikiellossa.

Arvio. RoPSin suurin uhka on joukkue itse. Kotikentällä viime otteluissa on näkynyt ylimielisyyden merkkejä. Nöyryys on säilytettävä ja työhaalarit pidettävä päällä, sillä Hämeenlinna ei antaudu helposti. Sarjassa ei ole ilmaisia lounaita.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 1658 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227