ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 30 kesäkuu 2012 13:24

Kuuden pisteen kärkiottelu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Mikä peli: RoPS – PK-35 Vantaa, jalkapallon Ykkösen ottelu Keskuskentällä lauantaina 30.6. klo 17.00

Asetelma? Sarjaa ylivoimaisesti johtava RoPS kohtaa ainoastaan liiganousuun tähtäävän ja nimekkään PK:n. Ottelussa haetaan jo niskalenkkiä nousukamppailuun. RoPS on voittanut huonommallakin pelillä, ja se on aina kovan joukkueen merkki. PK on taas pelannut välillä hienosti, mutta sitten puppeloinut puulaakimaisesti. Yhdeksän pisteen ero RoPSin hyväksi sarjataulukossa ei voi olla vaikuttamatta asetelmiin: RoPSille kelpaa tasapeli mainiosti, kun taas PK:n olisi pakko voittaa.

Seuraa näitä! Kauden alla Kari Virtasella ei ollut liiaksi laitapuolustajia, niinpä hän teki Antti Peurasta sellaisen. Peura on aiemmin pelannut etupäässä kärjessä ja keskikentän laidalla sekä Santa Clausissa jopa kymppipaikalla. Peura pärjää peruspuolustuspelissä tontillaan hyvin, jos pelaa nöyrästi ilman riskejä. Rohkeat nousut hyökkäyksiin ovat turmioksi. Joskus ”Pena” ei ota nousevaa pelaajaa riittävän läheltä, ja vastustaja on päässyt keskittämään vailla prässiä. Peura pelaa nyt parasta kauttaan RoPSin edustusjoukkueessa, vaikka pelejä vyöllä on jo 91 aina vuodesta 2004 alkaen.
PK:n Jukka Santala oli nostamassa RoPSia liigaan 2010. Viime kaudella vahva target-kärki iski Kotkalle 13 maalia, ja tälle kaudelle osumia on kasassa kaksi. Kolossi on hyvä hyökkääjä, vaikka pahat loukkaantumiset ovat vieneet hieman terää liikkuvuudesta. Ovatko RoPSin topparit liian vahvoja ”Jusulle”?

Poissaolot? RoPSin Tuomas Tyystälän pelaaminen on epävarmaa, PK:sta sairastuvalla ovat Christoff er Nyberg, Kalle Sorja, Ikenna Ikegwuonu ja Faton Seferi.

Arvio? Ottelu on tasainen kärkijoukkueiden vääntö. RoPS voi iskeä voiton vastahyökkäyksistä, mutta jos peli on pitkään tasan, lyö Virtasen rykmentti liinat kiinni. Lopputuloksena RoPSin niukka voitto tai tasapeli.

Oho! RoPSin viime kauden liigajoukkueen tärkeimpiin pelaajiin kuulunut Eetu Muinonen harjoittelee RoPSin kanssa. Palaako hän sinipaitoihin toivuttuaan täysin loukkaantumisestaan?

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

 

Luettu 1368 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227