ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 elokuu 2012 15:35

Ensi kauteen juhlatunnelmissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin puheenjohtajan Risto Nivan mukaan kausi on mennyt odotettua paremmin. RoPSin puheenjohtajan Risto Nivan mukaan kausi on mennyt odotettua paremmin. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen Palloseura varmisti liiganousun lauantaina jo kuusi kierrosta ennen Ykkösen kauden päätöstä. Seurajohdossa suut ovat messingillä, ja aiheesta. Seura on tehnyt timanttista jälkeä.

– Kyllähän tämä meni paremmin kuin uskalsimme edes toivoa, RoPSin puheenjohtaja Risto Niva huokaa.
– Huippusuoritus, toki nyt voi sanoa, että olisi ollut kiva päästä Suomen Cupissa pitemmälle testaamaan liigajoukkueita.
– Emme asettaneet ennen kautta nousupakkoa joukkueen tavoitteeksi, kuten SJK ja PK-35 tekivät. Niillä homma menikin väkisin yrittämiseksi. Me olimme nöyriä.

VIIME KAUSI oli katastrofi . Vedonlyöntivilppi, paniikissa koottu joukkue, liigasta putoaminen ja raskaasti turpiin talouspuolella. Seura näytti muskelinsa palaamalla vuodessa takaisin parrasvaloihin
– Nyt on aika paljon enemmän aikaa valmistautua liigaan kuin viimeksi, toimitusjohtaja Antti Hietakangas virnuilee.
Hietakangas joutui kaudella 2011 kokoamaan joukkueen muutamassa viikossa uusiksi Perumalin poikien jäljiltä.
– Kiitos kuuluu pelaajille, jotka ovat tehneet loistotyötä. Neuvottelemme jo parhaillaan ensi kaudesta niiden runkomiesten kanssa, joiden sopimus päättyy. Ne, jotka meidät liigan nostivat, saavat myös mahdollisuuden pelata siellä, Hietakangas tähdentää.
Nivan mukaan neuvottelut ovat jo käynnissä Aleksandr Kokon, Mika Lahtisen ja Antti Peuran kanssa.

ROPS onnistui pelaajahankinnoissaan nappiin.
– Olimme huolellisia ja testasimme miehet tarkkaan. Se lisää kustannuksia, mutta lopputulos on sen arvoinen. Samaa tarkkuutta täytyy myös noudattaa jatkossa, Hietakangas korostaa.
Niva haluaa kiittää myös päävalmentaja Kari Virtasta.
– ”Karo” ei itselleen kunniaa halua, mutta kyllä valmentaja tekee joukkueen. Hän oli nousun A ja O, ja osoitti loistavaa osaamista.
RoPS vahvistuu ensi kaudeksi selvästi.
– Tarvitsemme lisää laatua, leveämmän ringin ja kilpailua pelipakoista, Niva linjaa.
– Pelaajien houkuttelu liigajoukkueeseen on Ykköstä helpompaa, etenkin kun tavoitteemme on pärjätä liigassa. Toki nyt olemme jo kohta liian hyvissä ajoin liikkeellä pelaajamarkkinoilla, kun monen joukkueen tilanne ensi kautta ajatellen on vielä auki.

TALOUDELLISESTI RoPS yltää tällä kaudella nollatulokseen tai hieman plussalle.
– Taloustilanne on huolestuttaa hieman. Menot ovat kasvaneet junioripuolen päätoimisten valmentajien myötä. Me emme voi viime kauden tapaan myydä omaisuutta jatkuvasti, vaan lisää tulovirtoja on hankittava. Talous on paremmassa kunnossa kuin keskimäärin muissa seuroissa, ja haluamme pitää kiinni maineestamme seurana, joka maksaa palkat ajallaan, Niva kertoo.
RoPS lähtee liigaan menestymään.
– Jos tavoitteeksi asetetaan sarjapaikka, sitten pelataan putoamiskurimuksessa. Tämä voi minun suustani kuulostaa jo kornilta, mutta me aiomme lopettaa hissiliikkeen ja pelata kunnon sijoituksista, Niva paaluttaa, ja viittaa siihen, että hänen puheenjohtajakaudellaan RoPS on noussut liigaan jo kolmesti.

Markku Saukko
© 2012 Lapin Kansa

Luettu 1384 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227